Будинок на пр. Шевченка став найдорожчим проданим з аукціону об’єктом у Львові

Будинок на пр. Шевченка став найдорожчим проданим з аукціону об’єктом у Львові

За 1 кв.м у будинку на проспекті Шевченка заплатили понад 65 тис. грн

У п’ятницю, 19 січня, у Львові з аукціону за 85 млн грн продали триповерховий будинок на проспекті Шевченка. З початку року Фонд Держмайна продав у Львові вже три великі об’єкти нерухомості, зокрема будівлю “Укрексімбанку” в центрі за 412 млн грн, а також майновий комплекс державного підприємства «Львівський державний інститут з проєктування нафтопереробних і нафтохімічних підприємств» — за 200 млн грн. З урахуванням ціни за квадратний метр, найдорожче Фонду держмайна вдалося продати саме будівлю на проспекті Шевченка, 9.

За 85 млн грн власником будівлі на проспекті Шевченка став ТзОВ “АйКю Холдинг”. Початкову ставку не зміг перевищити жоден з інших дев’яти учасників аукціону. Якщо ж порахувати ціну за 1 кв. м будівлі, то вона становить 65 тис. 324 грн.

До слова, ТзОВ “АйКю Холдинг” — компанія з двадцятирічним досвідом. “IQholding реалізовує чимало інноваційних проєктних рішень у сфері практичної освіти, створює креативні простори для науково-дослідницької роботи, працює на ринку проведення навчання та проєктного консалтингу”, — йдеться на сайті компанії. Власником компанії є львівський бізнесмен Зіновій Козицький

Щодо продажу будівлі «Укрексімбанку» на площі Міцкевича, 4, то цю нерухомість Фонду Держмайна вдалося продати під час аукціону 9 січня за 412 млн грн. Йдеться про 7108 кв. м. нерухомості. Хто став новим власником будівлі ще невідомо, однак він заплатив 57 тис. 962 грн за 1 кв.м.

Ще один великий аукціон відбувся 16 січня. Фонд державного майна України продав за 200 млн грн майновий комплекс державного підприємства «Львівдіпронафтохіму», що на вул. Золотій, 8. Переможцем торгів став Богдан Стасів. За 1 метр кв. підприємець заплатив 32 тис. 720 грн. Варто додати, що окрім нерухомості за ці гроші він придбав і 54 сотки землі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності