• Головна
  • Україна
  • Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують на аукціонах

Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують на аукціонах

фото зі сторінки МАУ

Уже продали торгові марки з назвою та логотипом МАУ та дочірньої компанії “МАУТЕХНІК”, яка ремонтувала літаки.

Майно авіакомпанії МАУ, яка була найбільшою в Україні до російського вторгнення, розпродують на аукціонах державного підприємства «СЕТАМ». Про це 26 жовтня повідомляє видання Аvianews.com.

За інформацією видання, вже продали торгові марки з назвою та логотипом МАУ та дочірньої компанії “МАУТЕХНІК”, яка ремонтувала літаки. З молотка пішли частки 99% у “МАУТЕХНІК”, 62,43% у хендлінговій компанії “Інтеравіа”, яка реєструвала пасажирів та подавала трапи до літаків в аеропортах України, а також приміщення авіакас у центрі Києва.

Зараз на “СЕТАМ” продають запчастини для літаків та інструменти для технічного обслуговування авіалайнерів. На аукціоні можна купити крісла для літаків, установку для миття повітряних суден, авіазапчастини та водило для транспортування повітряних суден.

Усі торгові марки МАУ, які були виставлені на аукціон, викупило ТОВ “Океалос Компані”, створене 29 липня 2022 року. Ця ж компанія купила найдорожчий лот — частку 62,43% у хендлінгової компанії “Інтеравіа” за 38,9 млн грн.

Авіакаси в центрі Києва купив Костянтин Герасименко за 6,7 млн. грн. 99%-у частку у “МАУТЕХНІК” за 195 грн викупив Олег Ткачук.

МАУ була створена у 1992 році як спільне підприємство України та західних інвесторів для польотів з Києва до країн Європи на іноземних літаках. У 2011 році держава продала свою частку МАУ 61,58% приватним особам.

Серед нових власників значився ексвласник збанкрутілої авіакомпанії “АероСвіт” Арон Майберг. Пізніше газета “Комерсант Україна” опублікувала інформацію про те, що серед акціонерів МАУ після її приватизації були тодішній міністр інфраструктури Борис Колесніков та брат тодішнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника - Михайло Табачник. Свою присутність серед акціонерів Колесніков тоді заперечував.

У 2015 році бізнесмен Ігор Коломойський, який володів “АероСвітом”, визнав свою участь у капіталі МАУ. Він повідомив, що купив акції МАУ у Бориса Колесникова. У 2022 році МАУ припинила польоти на тлі конфлікту Арона Майберга та Ігоря Коломойського. Публічно про розбіжності між акціонерами стало відомо ще у 2021 році. У 2023 році три літаки з парку МАУ перейшли у флот української авіакомпанії “Роза Вітрів”, яку ЗМІ також пов’язують з Ігорем Коломойським.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності