• Головна
  • Культура
  • Фонд Козицького зібрав понад 126 тисяч доларів на п’ятому благодійному мистецькому аукціоні

Фонд Козицького зібрав понад 126 тисяч доларів на п’ятому благодійному мистецькому аукціоні

Фонд Козицького зібрав понад 126 тисяч доларів на п’ятому благодійному мистецькому аукціоні

Зібрані гроші скерують на допомогу військовим госпіталям

У п’ятницю, 01 грудня у Львові відбувся п’ятий благодійний мистецький аукціон, організований благодійним фондом Козицького в рамках проєкту «Ми і світ». Всі зібрані кошти з аукціону будуть спрямовані на закупівлю медичного обладнання для прифронтових військових госпіталів на дніпровському та запорізькому напрямках.

На аукціон виставили унікальні твори митців. А саме Адальберта Ерделі, Олекси Грищенка, Миколи Ступінського, Любомира Медвідя, Анатолія Криволапа, Євгена Шаповалова та інших. Ціна лотів стартувала від 100 і сягала 30 тисяч доларів.

«На п'ятому зимовому аукціоні зібрано 61 твір мистецтва художників з різних регіонів України, також іноземців. Тут представлено вперше твори старих майстрів, модерністів та сучасне мистецтво. Унікальність нашого аукціону в тому, що наголос на слово «мистецький». Ми зосереджуємося на дуже якісних творах мистецтва і допомагаємо фронту, продаючи високе мистецтво, як інвестицію», — розповіла LVIV.MEDIA артдиректорка Благодійного фонду Козицького Христина Береговська.

Основна місія Благодійного фонду Козицького — це промоція сучасного українського мистецтва, а також допомога людям, які цього потребують. «Мені зважливо, щоб люди вірили в власну державу, цінували власних художників, митців. І дивлячись на ці твори, мали якісь теплі спомини. Ті гроші, які вони витрачають на мистецтво, йдуть зараз дуже на правильну річ. На допомогу нашим військовим, які потребують медичної допомоги у військових госпіталях», — розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ведучими п’ятого благодійного мистецького аукціону були відомі телеведучі Катерина Осадча та Юрій Горбунов.

«Важливо допомагати армії, допомагати гуманітарним напрямам в будь-який спосіб. Тому, якщо є митці, які надають свої двори для аукціонів, то такі аукціони потрібно проводити. Якщо є твори, які митці готові подати на аукціон, а ми можемо його провести і віддати гроші на допомогу нашим бійцям, мені здається, що таких аукціонів має бути ще більше. Але є інша важлива складова – це люди, які готові купувати лоти. Зараз, коли вже скоро два роки з моменту повномасштабного вторгнення, в країні вже не такий рівень кількості допомоги, який був на початку війни. Зараз не буває замало форматів, як залучити людей, аби вони допомагали», — в коментарі LVIV.MEDIA розповіла Катерина Осадча.

Юрій Горбунов каже, що і собі пригледів лоти, які б придбав. Ведучий розповів, що задоволений результатом аукціону: «Тут є дуже багато лотів, які я б особисто придбав. 126 тисяч доларів  — це чудові результати, як на мене. Це ті гроші, які підуть для наших захисників і захисниць в шпиталі. За час війни я провів багато аукціонів, але це, напевно, максимальна сума, яку зібрали за останній час. Минулого разу на аукціоні Козицького ми зібрали 160 тисяч. Це, мабуть, була найбільша сума. Зараз ця на другому місці. Все одно гарно».

З отриманих на попередніх чотирьох благодійних аукціонах коштів вдалося забезпечити протезами двох жінок, надати річні стипендії десятьом студентам, а також купити медичне обладнання для Львівського перинатального центру і двох військових частин.

Культура

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності