Будинок у центрі Львова продали з аукціону за 85 млн грн

Будинок у центрі Львова продали з аукціону за 85 млн грн

Ціна продажу будівлі на проспекті Шевченка, 9 під час торгів зросла у сім разів

Фонд держмайна України під час електронного аукціону продав нежитловий будинок на проспекті Шевченка, 9. Стартова ціна продажу складала 11 776 280 грн. В торгах брали участь дев’ять учасників. Переможцем аукціону з пропозицією у 85 млн грн стало ТзОВ “АйКю Холдинг”. Це була початкова ставка, яку не зміг перевищити жоден з інших учасників аукціону.

Триповерхова нежитлова будівля на пр. Шевченка, 9 має загальну площу понад 1300 кв. м. Вона перебуває на балансі Державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти". ТзОВ "АйКю Холдинг" з 2018 року орендує цю будівлю.

Будинок на пр. Шевченка, 9 був зведений у 30-х роках XIX століття. Нинішній вигляд будівля отримала після реконструкції в кінці 1880-х для потреб жіночої школи імені королеви Ядвіги. У 1985 році споруду внесли до переліку пам'яток архітектури та містобудування місцевого значення. Тут містився головний корпус Львівського інституту банківської справи, який у 2021 році Кабінет Міністрів приєднав до ЛНУ ім. Івана Франка. Частину будинку займає соціальна пекарня-кондитерська “Горіховий дім”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності