Максим Козицький розповів, як приватизація держмайна може допомогти бізнесу

Максим Козицький розповів, як приватизація держмайна може допомогти бізнесу

Об’єкти, які підлягають приватизації, десятками років стоять без використання

Внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" допоможе відновити приватизаційний процес, отримати державі додаткові кошти та допомогти бізнесу.

Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Внесені зміни дозволять відновити приватизаційний процес, який фактично зупинився через воєнний стан, та убезпечити його від можливих ризиків. Ці зміни дозволять економіці країни працювати", —  зазначив Козицький.

Приватизація дасть змогу в короткі терміни залучити додаткові кошти. Окрім того, це дозволить бізнесу працювати, сплачувати податки та створювати нові робочі місця.

"Об’єкти, які підлягають приватизації, десятками років стоять без використання, накопичують податкові борги на нерухомість, землю, охорону. Внесення змін до Закону позитивно вплине на життя громад", — додав очільник області.

Приватизація об'єктів є доволі важливою у воєнний час. Зокрема, це додаткова можливість для підприємств, які перебувають у зоні бойових дій, переїхати у більш безпечні регіони та відновити потужності.

Також Максим Козицький наголосив, що у Львівську область активно релокуються бізнеси. Близько тисячі підприємств зголосилися переїхати, з яких 173 —  уже це зробили. Завдяки релокації, від початку повномасштабної війни в області вдалося створити понад 4 тисячі робочих місць.

Для роботи релокованим підприємствам не завжди підходять приміщення для оренди, а приватизація дозволить розпоряджатися об’єктом на правах власності, що дає більше впевненості та гарантій.

Читайте також: 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності