Будинок в селі на Золочівщині виставили на приватизацію за менш ніж 2500 грн

Будинок в селі на Золочівщині виставили на приватизацію за менш ніж 2500 грн

Стартову ціну на повторному аукціоні зменшили удвічі

Регіональне відділення Фонду держмайна виставило на аукціон нежитловий адміністративний будинок у селі Топорів Золочівського району Львівської області. Стартова ціна продажу — 2 414 гривень. Споруда площею 72,1 кв. м. розташована на вул. Валовій, 92. Торги відбудуться у понеділок, 22 січня о 12:30. Заявки на приватизацію приймають на офіційному сайті Prozorro Продажі.

Стан будівлі, яка належить Головному управлінню Держпродспоживслужби у Львівській області, вказаний як “задовільний”. Це одноповерховий адмінбудинок з дерев’яним перекриттям, цегляними стінами та дощатою підлогою.

Сума гарантійного внеску у 83 рази перевищує стартову ціну і становить 201 тис. грн. Цей лот виставили на торги повторно, після того, як 12 січня перший аукціон не відбувся через відсутність учасників. Тоді початкова ціна становила 4 тис. 828 грн.

Нагадаємо, 4 січня, начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України Микола Іщук під час брифінгу пояснив, чому початкова ціна на аукціонах з приватизації часто є низькою. За його словами, під час воєнного стану стартова ціна на торгах визначається балансовою вартістю об'єкта. “Це викликає обурення в громадських активістів, адже вартість майна є низькою. Але по кожному об'єкту на аукціоні є можливість визначити реальну ринкову ціну. Це прописано в законі №24689 від 28.07 2022 року і стосується виключно воєнного часу”, – сказав Микола Іщук.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності