• Головна
  • Новини Львова
  • У перший день запровадження е-квитка дохід львівських перевізників зріс наполовину

У перший день запровадження е-квитка дохід львівських перевізників зріс наполовину

У перший день запровадження е-квитка дохід львівських перевізників зріс наполовину

Перевізники спростовують чутки про масові звільнення водіїв громадського транспорту

У перший день запровадження ЛеоКарт виторг львівських перевізників зросли наполовину. Про це 18 грудня у коментарі LVIV.MEDIA повідомив президент ТзОВ “Міра і К”, голова Асоціації перевізників Львівської області Іван Велійка.

За його словами, у перевізників ще немає підсумків за весь тиждень, відколи запровадили ЛеоКарт. Нині у транспортників є дані про готівкові надходження практично за кожен день, а надходження безготівки, коли пасажири розраховуються через ЛеоКарт або з допомогою банківської карти, лише за понеділок, 11 грудня. Конкретну суму виторгу Іван Велійка відмовився назвати, але підкреслив, що надходження за день роботи зросли приблизно на 50%.

Іван Велійка також спростував чутки про масове звільнення водіїв міського автотранспорту після запровадження ЛеоКарт і, відповідно, різкого зменшення обігу необлікованої готівки. За його словами, розрахунку за роботу у грудні з водіями ще не було. Крім того, перед введенням безготівкової системи оплати проїзду з усіма водіями та власниками автобусів, які здають їх в оренду перевізникам, були узгоджені суми зарплат і орендної плати.

Розрахунок з ними буде проводитися, як мінімум, один раз на півмісяця. Якщо ж фінансові показники першого дня роботи збережуться весь місяць, то це дасть підприємствам можливість повністю виконати свої зобов’язання перед водіями та орендарями. А якщо водій, працюючи на “Богдані” чи на “Еталоні” заробить 25 тисяч гривень, то навіщо йому кудись втікати?”, — заявив голова асоціації перевізників Львівщини.

Нагадаємо, що з 11 грудня у Львові почала діяти система безготівкової оплати проїзду в громадському транспорті. Відтепер в усьому громадському транспорті міста можна розрахуватись банківською карткою чи пристроєм з NFC чипом, карткою ЛеоКарт або ж готівкою. Водночас вступили в дію нові тарифи на проїзд у громадському транспорті, які тепер залежать від способу оплати: 13 гривень за поїздку при розрахунку ЛеоКартом, 15 грн — при оплаті банківською карткою та 20 грн при оплаті готівкою.

Вже на наступний день через хакерську атаку на мережу “Київстар” у міському транспорті Львова зникла можливість оплатити проїзд банківською карткою. Згодом виявилось, що внаслідок збою роботи “Київстару” частина карток ЛеоКарт, які продавались у кіоску “Інтерпрес” на вул. Гайдамацькій теж не працюють. Станом на вечір неділі, 17 грудня “Львівавтодор” досі відновлює повноцінну роботу системи безготівкової оплати проїзду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності