Український фільм номінували на «Оскар-2023»: деталі

Оскар

Фільм розповідає про роботу працівників дитбудинку, що знаходиться на лінії фронту

Документальний фільм «Будинок зі скалок» номінували на «Оскар-2023».

Про це пише ВВС Україна.

Сьогодні, 24 лютого, оголосили номінантів на премію «Оскар». До списку 5 головних претендентів у категорії «Документальний повнометражний фільм» потрапив фільм «Будинок зі скалок» (A House Made of Splinters). Над його виробництвом працювала Україна разом із Данією, Швецією та Фінляндією. Кінорежисером фільму став данський постановник Сімон Леренг Вільмонт.

Фільм «Будинок зі скалок» розповідає про те, як на поблизу лінії фронту на сході Україні невелика група соціальних працівників продовжує невтомно працювати в особливому дитбудинку. Вони намагаються створити такий необхідний безпечний простір для життя дітей, поки державні органи та суди вирішують подальшу долю дитини та її сім'ї.

Переможців «Оскар-2023» оголосять на церемонії нагородження, яка відбудеться у Лос-Анджелесі 12 березня. Ведучим церемонії стане американський комік і телеведучий Джиммі Кіммел.

Відомо, що фільм «Будинок зі скалок» отримав головну нагороду на фестивалі кіно про права людини Jeden svět / One World у Празі, а також переміг у документальному конкурсі на Ґетеборзькому кінофестивалі. Світова премʼєра фільму відбулась в конкурсній програмі американського фестивалю незалежного кіно Sundance Film Festival.

Додамо, український художній фільм «Заборонений» про Василя Стуса вивчатимуть в університеті Пенсильванії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності