Що подивитися ввечері: топ-10 серіалів, які вийдуть у 2023 році

кіно та серіали

На екранах з’являться як нові серіали, так і продовження до вже відомих картин

Можна провести час цікаво, не виходячи з дому. Для цього потрібно просто увімкнути улюблений серіал. 2023 рік потішить любителів кіно новинками.

LVIV.MEDIA підготували добірку серіалів, що з’являться на екранах у 2023 році.

1. «Останні з нас» (The Last of Us)

Американський телесеріал створений за однойменною відеогрою, що зібрала тисячі шанувальників з усього світу. Сюжет розповідає історію Джоела та Еллі, які борються за виживання у постапокаліптичному світі. Контрабандист Джоеламає супроводжує дівчинку Еллі через США після глобальної катастрофи. Вона — підліток, якому довелося дуже швидко подорослішати, щоб звикнути до нових законів світу. Серіал розроблений компанією Naughty Dog буде доступним вже з 15 січня 2023 року.

2. «Королева Шарлотта: історія Бріджертонів»

Серіал стане приквелом до історичного серіалу «Бріджертони». Історія розповідає про шлюб темношкірої королеви Шарлотти з королем Георгом ІІІ. Дія серіалу розгортається у Великій Британії XVIII століття, де панує расова рівноправність. Автори взяли в основу ідею приналежності королеви до двох рас. Серіал присвячений шляху Шарлотти до слави і влади. Картина розповідає, як шлюб королевичів став великою історією кохання і викликав суспільне зрушення. Точна дата виходу серіалу поки невідома. Він з’явиться на екранах у 2023 році.

3. «Лицарі Готема» (Gotham Knights)

Це новий супергеройський телесеріал, що заснований на однойменному коміксі «DC Comics». Історія полягає у порятунку міста Готем від корупції. За сюжетом, названий син Брюса Вейна, якого вбили, вирішив зібрати команду дітей-ізгоїв, що є головними ворогами Бетмена. Однак їм доведеться боротися, аби відновити свою гідність. Разом вони хочуть врятувати місто Готем, що загрузло в корупції. Там тепер вже немає Темного Лицаря, тож серіал стає ще більш небезпечним. Прем'єра відбудеться 14 березня 2023 року.

4. «Континенталь» (The Continental)

Серіал стане приквелом до кінофраншизи «Джон Вік». У його основі — розповідь про мережу готелів «Continental». Вони розташовані по всьому світу та функціонують як нейтральна територія для представників злочинності. Сюжет побудований на всесвіті найманого вбивці Джона Віка, який протистоїть компанії, що колись найняла його для знищення живих цілей. Події відбуваються в злочинному світі Нью-Йорку 1975 років. У центрі проєкту — засновник готелю «Континенталь» Вінстон та його історія життя. Головну роль в серіалі зіграє актор Кіану Рівз. Прем’єра серіалу була запланована на 21 травня 2021 року, однак через пандемію коронавірусу дату виходу перенесли на 2023 рік.

5. «Асока» (Ahsoka)

Шанувальники зіркових війн з нетерпінням чекають на серіал «Асока». Він розповідає про долю одного з найцікавіших зоряних персонажів — Асоке Тано. У сюжеті серіалу — історія учениці Енакіна Скайуокера, яка боротиметься із силами зла. Вона вирушить на пошуки Езри Бріджера, але на шляху їй доведеться битися з адміралом Трауном. Також у серіалі з’явиться Сабін Врен. У зйомці беруть участь відомі актриси та актори, які зроблять справжній шедевр. Точна дата випуску поки невідома. Очікується, що серіал з'явиться на екранах влітку 2023 року. Прем’єра буде представлена ​​на стрімінговій платформі Disney+.

5. «Відьмак: Кровне походження»

Сюжет нового сезону одного з найпопулярніших серіалів відправляє глядача у вигаданий світ, схожий на Європу Середньовіччя. Знято його на основі циклу творів польського письменника-фантаста Анджея Сапковського. На глядачів знову чекатиме зустріч із головним героєм — бродячим мисливцем Геральтом. Він — відьмак, який подорожує світом, вбиває чудовиськ, перевертнів та інших істот за певну плату.

У новому сезоні буде представлено лише 6 серій. Розповідь йтиме про часи, коли монархи, маги і монстри континенту змагаються між собою за право володіти дівчиною Цирі. У цей час Геральт намагається сховати її від усіх, щоб захистити свою родину. Єнніфер, якій доручено навчати Цирі магії, веде їх у цитадель Аретузи, де сподівається дізнатися більше про сили дівчинки. Але натомість усі троє опиняються в епіцентрі політичної корупції, темної магії та зради. Їм треба боротися, ризикнувши всім, інакше вони назавжди втратять один одного.

Режисери заявляють, що історія матиме точний кінець без можливого продовження. Третій сезон «Відьмака» вийде влітку 2023 року, а приквел вже доступний в мережі.

6. «Жінки на війні» (Women at war)

У 1914 році німецькі війська почали наступ на Францію. Тоді після декількох тижнів кровопроливних боїв усі чоловіки пішли на фронт. Серіал розповідає історію чотирьох жінок, які були змушені боротися з катастрофічними наслідками війни вдома.

Паризьку повію Маргариту підозрюють у шпигунстві на користь противника. Керолайн — дружина власника автомобільного заводу, який пішов на фронт, вона очолила сімейний бізнес. Настоятелька монастиря Аньєс, чию обитель перетворили на військовий госпіталь, ставить під сумнів особистий життєвий вибір. Молода медсестра-феміністка Сюзанна потрапляє до розшуку за жорстоке вбивство. Усі вони роблять свій внесок у протистояння з безжальним ворогом.

Серіал з’явиться на екранах 19 січня 2023 року.

7. «Таємне вторгнення» (Secret Invasion)

Один із найочікуваніших серіалів 2023 року. Ще один продукт у жанрі фантастики, який стане до вподоби навіть тим, хто раніше не був його шанувальником.

Серіал заснований на коміксах «Таємне вторгнення» від Marvel Comics. Сюжет розповість про спецагента Ніка Фьюрі, який буде намагатися врятувати Землю від нової небезпеки. Він збирає команду, з якою збирається боротися проти нового «уряду». Йдеться про скруллів, які вміють копіювати зовнішність. Вони проникли на Землю, замінили собою багатьох супергероїв і готові захопити планету.

Головну роль в серіалі зіграє американський актор Семюел Лірой Джексон. «Таємне вторгнення» складатиметься з шести серій, які вийдуть на Disney+ у 2023 році.

8. «Вампірські хроніки»

Це серія фантастичних романів американської письменниці Енн Райс, що включає в себе 18 книг. Вони розповідають історію життя вигаданого персонажа вампіра Лестата де Ліонкура. Телеканал «АМС» викупив книги в авторки та збирається екранізувати історію.

Головні герої — члени родини відьом Мейфейра. Їх успіх і добробут багато в чому залежить від потойбічної істоти Лешера. Головна героїня — Роуен Філдінг дізналася, що є спадкоємицею відьом і за їх родом женеться зловісний дух. Також в серіалі з’являться члени товариства «Таламаска», які стежать за перебігом подій. Точна дата випуску «Вампірських хронік» поки невідома, але те, що прем’єра буде у 2023 році заявили самі творці.

9. «Вікінги: Вальгалла» — 2 сезон

У сиквелі «Вікінгів» показано нове покоління славетних героїв, що прийшли на зміну старим легендам через сто років після знаних подвигів. Історія описує взаємини англійських королів та скандинавських правителів. У центрі сюжету — гренландський дослідник Лейф Ерікссон, його сестра Фрейдіс Еріксдоттір та скандинавський правитель Гаральд Сігурдссон. Герої вирушають у подорож через океани від Каттегата до Англії, але дорогу ускладнює війна, що розгорнулася між вікінгами та англійцями. Серіал з’явиться на екранах вже 12 січня 2023 року.

10. «Залізне серце»

Ще один серіал від Marvel Studios. «Залізне серце» — фентезі з елементами драми, пригоди та бойовика. Розповідь йде про чорношкіру супергеройку-підлітка Рірі Вільямс. Вона навчається в університеті Массачусетсу. Дівчинці лише 15 років, але це не заважає їй бути нарівні з дорослими і відкривати щось нове. Рірі Вільямс — вундеркінд, і одного разу вона розробляє свій власний костюм Залізної людини. Дівчина отримала офіційну спонсорську підтримку від самого Тоні Старка, що дозволило їй стати супергероєм Залізне Серце. Серіал не буде копіювати сюжет коміксів, проте оригінальна сюжетна лінія серіалу Marvel може містити якийсь штучний інтелект.

Нагадаємо, у США оголосили номінантів на «Золотий глобус».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності