• Головна
  • Україна
  • Документальний фільм українського виробництва потрапив у шортлист номінантів на «Оскар-2023»

Документальний фільм українського виробництва потрапив у шортлист номінантів на «Оскар-2023»

Документальний фільм українського виробництва потрапив у шортлист номінантів на «Оскар-2023»

У стрічці оповідається про кількох соціальних працівників на сході України, які працюють в особливому дитбудинку та створюють безпечний простір для дітей

Документальна стрічка «Будинок зі скалок», у виробництві якої брала участь й Україна, потрапила до короткого списку номінантів на кінопремію «Оскар». Загалом до короткого списку в номінації «Найкращий документальний фільм» потрапили 15 фільмів. Фінальних п'ять номінантів на премію оголосять у січні.

Про це йдеться на сайті премії.

Зазначимо, що «Будинок зі скалок» — проєкт спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України, зокрема його створення підтримувало Держкіно. Режисер фільму — Сімон Леренг Вільмонт, а другий режисер та лінійний продюсер — Азад Сафаров.

У стрічці оповідається про кількох соціальних працівників на сході України, які працюють в особливому дитбудинку та створюють безпечний простір для дітей.

Натомість український фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач до короткого списку не потрапив. Стрічка була лише у довгому списку номінантів у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

Додамо, що раніше документальна стрічка «Будинок зі скалок» отримала приз за найкращу режисуру в міжнародній конкурсній програмі документальних фільмів на фестивалі Sundance.

Нагадаємо, художній фільм «Заборонений» про Василя Стуса режисера Романа Бровка буде включено в освітній курс про українську ідентичність та розбудову української культури університету штату Пенсильванія.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності