• Головна
  • Культура
  • Український режисер відповідатиме за номер Люксембургу на «Євробаченні-2024»

Український режисер відповідатиме за номер Люксембургу на «Євробаченні-2024»

Український режисер Герман Нєнов. Фото з Instagram

Люксембург вперше за 31 рік візьме участь у «Євробаченні»

Український режисер Герман Нєнов відповідатиме за постановку номера для співачки Талі, яка представлятиме Люксембург на «Євробаченні-2024». Для Люксембургу це буде перший виступ на цьому пісенному конкурсі після 31-річної відсутності, повідомила люксембурзька телекомпанія RTL, яка відновила організацію національного відбору у 2024 році.

Як йдеться в повідомленні, люксембурзька делегація «пишається і рада працювати» з Германом Нєновим, якого RTL називає «високоповажним і професійним режисером». Нєнов відповідатиме за ілюмінацію, світлодіоди, хореографію та спецефекти виступу співачки Талі, яка виконає пісню Fighter («Боєць»).

Хто такий Герман Нєнов і що про нього відомо

Герман Нєнов — український режисер, кліпмейкер та креативний продюсер з Одеси. Він працював із Настею Каменських, Олею Поляковою, Наталією Могилевською, Олегом Винником, гуртами «Время и Стекло», «неАнгели», KAZKA та іншими. Крім того, він був режисером-постановником та креативним директором від України на «Євробаченні-2023». Тоді Україну представляв гурт TVORCHI.

Євробачення-2024: дати півфіналів і фіналу

«Євробачення-2024» відбудеться у шведському місті Мальме. Дати проведення конкурсу:

  • 7 травня — перший півфінал;
  • 9 травня — другий півфінал;
  • 11 травня — фінал.

Україну на «Євробаченні-2024» представлятимуть співачки Alyona Alyona та Jerry Heil з піснею Teresa & Maria. Українки виступатимуть у першому півфіналі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності