• Головна
  • Культура
  • Організатори «Євробачення» змінили правила глядацького голосування

Організатори «Євробачення» змінили правила глядацького голосування

Фото Європейської спілки радіомовлення й телебачення

Голосування у фіналі почнеться перед виступом першого конкурсанта, а не після усіх виступів, як було дотепер

Організатори «Євробачення-2024» повідомили про зміну низки правил, які стосуються глядацького голосування, а також виступу учасників з країн-засновниць та країни-переможниці конкурсу. Відповідні зміни організатори оприлюднили в понеділок, 11 березня.

Правила голосування на «Євробаченні» змінили: деталі

Одна з найважливіших змін у правилах «Євробачення-2024» стосується глядацького голосування. За повідомленням організаторів, У суботу, 11 травня, голосування розпочнеться безпосередньо перед виконанням першої пісні. Ті, хто дивиться «Євробачення» вдома, зможуть віддати свої голоси під час виконання пісень, а не чекати, поки виступлять усі учасники, як це було з моменту запровадження публічного голосування у 1997 році (за винятком 2010 та 2011 років, коли голосування також розпочалося на початку шоу).

Крім того, шанувальники з країн, які не беруть участі у відборі (решта світу), матимуть майже 24 години, щоб проголосувати за свої улюблені пісні перед початком кожного з концертів. Онлайн-голосування для цих країн відкриватиметься ввечері після завершення другої генеральної репетиції кожного півфіналу та фіналу і триватиме до початку прямих ефірів.

Інші зміни у правилах «Євробачення-2024»: подробиці

Вперше артисти з країн «Великої п’ятірки» — Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великої Британії, а також представник країни-господарки Швеції повністю виконають свої роботи під час півфіналів. У минулі роки під час півфіналів відтворювали лише короткий ролик кожної з їхніх репетицій. Тепер «Велика п’ятірка» та Швеція зможуть вийти на сцену «Євробачення» та продемонструвати свої виступи глядачам у прямому ефірі разом із конкурсантами.

Коли пройде «Євробачення-2024

«Євробачення-2024» відбудеться у шведському місті Мальме. Дати проведення конкурсу:

  • 7 травня — перший півфінал;
  • 9 травня — другий півфінал;
  • 11 травня — фінал.

Україну на «Євробаченні-2024» представлятимуть співачки Alyona Alyona та Jerry Heil з піснею Teresa & Maria. Українки виступатимуть у першому півфіналі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності