• Головна
  • Культура
  • Біженка з України пройшла до фіналу нацвідбору на Євробачення у Швеції

Біженка з України пройшла до фіналу нацвідбору на Євробачення у Швеції

Марія Сур вдруге пройшла до шведського нацвідбору на «Євробачення», але цього року отримала значно кращий результат у порівнянні з попереднім, фото Марії Сур

Марія Сур переїхала із Запоріжжя до Швеції в 2022 році

Українська співачка Марія Сур пройшла до фіналу шведського музичного конкурсу Melodifestivalen. На ньому визначають, хто представлятиме Швецію на «Євробаченні». Про це повідомило «Шведське радіо» і сама співачка в Instagram.

19-річна українка із Запоріжжя вдруге бере участь у шведському національному відборі на «Євробачення». У 2022 році дівчина переїхала до Швеції, втікаючи від російського вторгнення. Торік вона заспівала пісню Never Give Up про те, що ніколи не варто здаватися. Цього року дівчина виступила з романтичною композицією When I'm Gone.

Перед виступом на Melodifestivalen дівчину запитали, чи не думала вона позмагатися в українському нацвідборі «Євробачення». На що Сур відповіла, що вона вже почала будувати кар’єру в Швеції, а в Україні для співаків зараз не найкращий час, цитував співачку шведський мовник SVT.

«Я дуже рада, що Швеція дає мені ці можливості. Мене тут підтримали як шведку, і я отримала стільки любові — і це робить мене справді щасливою», — сказала вона.

Також дівчина зазначала, що в неї «дві країни», цитувала Сур шведська газета Expressen.

Як зазначає «Суспільне. Культура», за цей виступ Сур отримала 94 з 96 можливих балів. Разом з нею до фіналу Melodifestivalen пройшов шведський співак Liamoo з піснею Dragon. Швеція обере свого учасника, який представить країну на «Євробаченні», у березні.

Як пише «Громадське», у 2022 році співачка брала участь у 12  сезоні українського шоу «Голос країни». Спершу в команді Надії Дорофєєвої, а потім — Ольги Полякової. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну була змушена виїхати до Швеції разом із матір’ю. Брала участь у Melodifestivalen-2023. Пройшла з другого чвертьфіналу напряму до фіналу, посівши 9 місце. Навчається у Київському національному університеті культури і мистецтв та вивчає шведську.

Нагадаємо, цьогоріч «Євробачення» відбудеться у шведському місті Мальме. Півфінали відбудуться 7 та 9 травня, а фінал — 11 травня 2024 року. Україну на цьогорічному «Євробаченні» представлять співачки Alyona Alyona та Jerry Heil з піснею Teresa & Maria.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності