26-річна українка перемогла на конкурсі “Міс Японія”

26-річна українка перемогла на конкурсі “Міс Японія”

Кароліна Шиїно народилася в Тернополі, проте ще дитиною переїхала з батьками до Японії

На конкурсі “Міс Японія” перемогла 26-річна модель українського походження Кароліна Шиїно. Дівчина з п'ятирічного віку живе в Японії. Про це пишуть BBC та Tokyo Weekender.

Кароліна Шиїно народилася в Тернополі у родині українців у 1998 році. Вона дитиною переїхала до Японії після того, як її мати вдруге вийшла заміж. Тепер Кароліна представлятиме Японію на майбутньому конкурсі “Міс Всесвіт”.

Оскільки Кароліна Шиїно не має японського походження, її перемогу сприйняли не однозначно. У соціальних мережах обговорювали, що її перемога надсилає “хибні меседжі” японцям, коли найгарнішою японкою визнають жінку з європейською зовнішністю. Кароліна Шиїно також є найстаршою переможницею в історії конкурсу.

Водночас організатор конкурсу гран-прі “Міс Японія” вважає, що ця перемога “дала можливість переосмислити, що таке японська краса”. “Японська краса існує не в зовнішньому вигляді, не в крові, але вона глибоко в нашому серці”, — йдеться у повідомленні організаторів конкурсу.

Кароліна Шиїно отримала японське громадянство у 2022 році. За її словами, виграти “Міс Японія” було її мрією, і вона вдячна за визнання на цьому конкурсі, адже раніше вона стикалася з дискримінацією через свою зовнішність. У своїй промові після отримання корони Кароліна сказала: “Це було як сон. У той момент, коли назвали моє ім’я, я не могла перестати плакати”.

Кароліна Шиїно стала 56-ю переможницею гран-прі “Міс Японія” — найстарішого конкурсу краси в країні. У 2015 році навколо конкурсу вже розгорався скандал, Тоді перемогла Аріана Міямото, яка була першою в історії переможницею змішаної раси. Її мати була японкою, а батько — афроамериканцем.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності