У Львові відкрили аудіопростір “Дім Звуку”

У Львові відкрили аудіопростір “Дім Звуку”

“Діму Звуку” — новий програмний напрямок роботи ЛКП “Львівське радіо”

У суботу, 16 грудня, у Львові презентували “Діму Звуку” — новий програмний напрямок роботи ЛКП “Львівське радіо”. В “Домі звуку” будуть працювати з актуальними практиками звукового та медіамистецтва, експериментувати з різними формами аудіо, розроблятимуть та впроваджуватимуть освітні програми. Програму-відкриття нового простору відвідали понад п'ять сотень львів'ян та гостей міста.

У день відкриття відвідувачі ознайомилися з приміщеннями “Дому Звуку” та напрямками його діяльності — аудіолаб, звукові ландшафти та минуле в теперішньому, які на відкритті були представлені різними активностями та інсталяціями.

Відвідувачі також мали змогу взаємодіяти з інсталяціями “Дому Звуку”. Особливу увагу викликала “Студія: простір, де звучать хіти електронної естради” — інсталяція на четвертому поверсі “Дому Звуку”. Її розташували в колишній студії музиканта та композитора Ігоря Білозора. Сидячи у зручному фотелі, відвідувачі могли почути підбірку оцифрованих хітів, які в різний час були записані в його студіях. А в оригінальному альбомі можна було прочитати цифрові копії листів слухачів Львівського радіо, найдавніші з яких датуються кінцем 40-х років минулого століття. Також на відкритті Дому Звуку збирали кошти на FPV дрони для львівської 103 бригади ТРО.

До слова, “Дім Звуку” є підрозділом ЛКП “Львівське радіо”, яке функціонує в історичній будівлі на вулиці Князя Романа, 6. Тут упродовж майже століття діяло польське, німецьке, радянське і українське радіо. Історія будівлі тісно пов'язана з Йозефом Маєном, Філаретом Колессою, Соломією та Марією Крушельницькими, Мирославом Скориком, Ігорем Білозором. У “Домі Звуку” функціонують: подієво-виставковий простір РадіоГараж, медіаархів унікальних записів Фонотека, Студія звукозапису, де створюють подкасти та іншу аудіопродукцію та резиденціний простір, відкритий для роботи запрошених медіаартистів та дослідників. Очолює команду Дому Звуку Олена Подолянко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності