• Головна
  • Культура
  • У столиці Туреччини вперше відкривається виставка сучасного українського мистецтва

У столиці Туреччини вперше відкривається виставка сучасного українського мистецтва

У столиці Туреччини вперше відкривається виставка сучасного українського мистецтва

Виставку організував Благодійний фонд Козицького

У вівторок, 7 листопада у столиці Туреччини Анкарі в Аукціонному домі Bilkent AVM Türkiye/Ankara/ Çankaya вперше відбудеться відкриття виставки українського сучасного мистецтва «Горизонти».

Виставка, організована Благодійним фондом Козицького, відбудеться за підтримки Посольства України в Турецькій Республіці та Турецької Асоціації Підприємців.

Місія виставки - не тільки промоція сучасного українського мистецтва, але й благодійна складова, адже із коштів, зібраних з мистецького проєкту, отримуватимуть стипендії постраждалі студенти із прифронтових зон.

За словами кураторки Христини Береговської, назва виставки дуже символічна, адже Горизонт з грецької перекладається як «те, що обмежує», межа між небом і землею. Сьогодні на небосхилі «завис» український народ, воїни якого вишиковуються на лезі між життям і смертю, і як ніхто бачать горизонти видимі та горизонти істинні.

Назва цієї виставки постала саме з бажання побачити омріяний горизонт мирного і спокійного неба, без сирен, обстрілів і бойової техніки. Більшість творів, намальованих під час війни, і передають через призму сприймання художників емоційний і духовний стан всіх українців, які, всупереч трагічним обставинам, продовжують жити, захищати і розвивати свою державу.

У виставці представлено 67 творів живопису 37 художників з різних міст України. Виставка поділена на чотири зали: Фіолетовий та блакитний горизонти. Там, де сходить українське сонце та живуть месники; Червоний горизонт. Стани фізичної турбулентності українців; Жовтий горизонт. Холодний дитячий сміх під час тривоги; Чорний горизонт. Відбій тривоги.

Культура

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності