У Львові відбудеться виставка “Школи емоційного живопису” Володимира Патика

Фото: Володимир Патик

Відкритя виставки відбудеться у четвер, 14 грудня, о 16:00

У Львові 14 грудня у Львівському палаці мистецтв відкриється виставка “Школи Володимира Патика: палітра діалогу”. До експозиції виставки увійдуть понад 200 творів учнів, викладачів, послідовників та прихильників “Школи емоційного живопису” львівського живописця Володимира Патика. Про це повідомила Благодійна організація “Фонд імені Володимира Патика” у вівторок, 12 грудня.

Володимир Патик — львівський живописець, Народний художник України. У 2013 році започаткував “Школу емоційного живопису”, яка завдяки активній діяльності Львівських митців-педагогів продовжила втілення творчої парадигми художника після його смерті у 2016 році.

“Завдяки довгостроковій ініціативі творчої майстерні Роксолани та Остапа Патиків, з 2017 року творчий діалог митців з Володимиром Патиком — це щорічні виставки, конференції, тематичні пленери в мальовничому маєтку художника в озерному волинському краї, що не лише об’єднали різні покоління митців з різних куточків України і Світу, а й сформували широку палітру діалогу з митцем, що втілюється в найрізноманітніших теоретичних та практичних видових і жанрових мистецьких практиках”, — розповіли у фонді Володимира Патика.

До експозиції виставки увійшла серія шкіців (ескізів) Володимира Патика, виконана впродовж мандрівок Європою на початку 90-х рр. XX ст. Ескізи виконані у техніці пастелі, олівця та експонуються вперше. Також на виставці будуть представлені твори учнів молодшої “Школи емоційного живопису ім. Володимира Патика”, педагогів Школи та сина митця, Остапа Патика.

“Загалом, виставка “Школа Володимира Патика: палітра діалогу” має на меті простежити провідні засади продовження традицій живописної спадщини Володимира Патика, виявити та популяризувати ціннісні орієнтири творчості сучасних українських митців, інспіровані громадянською позицією та творчістю художника: митця, патріота, громадянина, батька”, — зазначили представники фонду.

Відкриття виставки відбудеться 14 грудня о 16:00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17). Вхід на відкриття вільний. Під час роботи експозиції квитки можна придбати в касах Палацу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності