Як працює інтерактивна карта інвестиційної привабливості Львівщини

Як працює інтерактивна карта інвестиційної привабливості Львівщини

Це вебресурс, який візуалізує інвестиційний потенціал регіону

На Львівщині створили інтерактивну карту інвестиційної привабливості. Вона має спростити пошук інформації та роботу з проєктами інвестицій.

Це вебресурс, який візуалізує інвестиційний потенціал регіону, дає змогу оцінити інвестиційні можливості, оглянути інфраструктуру та ознайомитися з її конкурентними перевагами.

Мапа буде корисною підприємцям, які шукають, як розширити свій бізнес, чи іноземним інвесторам, котрі планують вкладати кошти у Львівщину.

“Ми хотіли потенційним інвесторам показати наш адміністративно-територіальний устрій, переваги, які ми маємо. Також ми хотіли систематизувати інформацію про земельні ділянки. Їх є два типи: brownfield — місця, де є певні об'єкти, які у різному стані, але при незначних інвестиціях можуть формувати додану вартість, це також виробничі площі, а також greenfield — вільні земельні ділянки, які сьогодні є в розпорядженні органів місцевого самоврядування”, — розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

Основою карти є розгалужена база даних. ЇЇ головне завдання — надати інвестору повне уявлення про об’єкт інвестування: його місце розташування, площу, детальний опис, форму власності або користування, цільове та функціональне призначення, підведення інженерних комунікацій.

“Ми показали карту ґрунтів, синхронізували базу даних з публічною кадастровою картою, оцінили фінансову спроможність громад та людський ресурс. Зараз вже працюють всі функції, навігація картою, редагування даних”, — додав Степан Куйбіда.

Наразі на карті є близько 200 об'єктів. Упродовж кількох місяців планують додати до 500 нових проєктів.

“Інформацію ще деталізують. У співпраці з управлінням статистики додамо інформацію про кількість робочої сили, підготовленість персоналу, рельєф, корисні копалини, наявність фірм-конкурентів”, — сказав голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Володимир Квурт.

Крім того, користувачі зможуть подавати свої пропозицію чи проєкти для розміщення на сайті. Усю інформацію перевірятимуть у Львівській ОДА.

Також у ЛОДА підтверджуватимуть дійсність інвестиційних проєктів.

“Всі інші контакти можуть вибудовуватися поза адміністрацією, і ми у цьому зацікавлені. Проте, якщо інвестор потребує супроводу, додаткової інформації чи гарантій, він може звернутися до ЛОДА і отримати належну інформацію”, — пояснив Володимир Квурт.

Додамо, для роботи з мапою користувачам не потрібно спеціальної програми. Достатньо мати доступ до інтернету.

Нагадаємо, раніше Lviv.Media розповідала про інвестиції на Львівщині.

Інвестиції

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності