• Головна
  • Новини
  • Які компанії йдуть з ринку та призупиняють роботу в Росії

Які компанії йдуть з ринку та призупиняють роботу в Росії

Які компанії йдуть з ринку та призупиняють роботу в Росії

Все більше компаній йдуть з російського ринку

Міжнародні компанії та сервіси продовжують йти з російського ринку. На сьогодні вже близько 200 світових економічних гігантів виступили проти російського нападу на Україну. Lviv.Media розповідає, які компанії припиняють роботу в Росії.

Компанії звукозапису

Компанії звукозапису "великої трійки" Warner Music Group, Sony Music та Universal Music Group. зупинили свою діяльність в Росії.

Зокрема компанії Universal Music Group повністю зупинила всі операції в Росії та закрила офіси. Тим часом Sony Music Group та Warner Music Group призупинили свою роботу. Однак співробітники компаній продовжують отримувати зарплати.

Тютюнові вироби

Деякі виробники тютюнових виробів заявили про зупинку продажу своїх товарів. Частина компаній й далі залишається працювати на російському ринку, хоча заявили про припинення інвестицій.

Так, британська компанія Imperial Tobacco повністю зупинила продаж свого товару, маркетингу та виробництво на заводі у Волгограді. Компанія виготовляла сигарети під брендами DAVIDOFF, WEST, PARKER&SIMPSON, JADE, ПРИМА.

Тим часом Philip Morris, British American Tobacco та Japan Tobacco International не йдуть з російського ринку, однак зупиняють інвестиції та запуск нових продуктів. Philip Morris частково призупинить виробництво.

Перекази та банки

Система грошових переказів Western Union заявила про тимчасове припинення своєї роботи в Росії та Білорусі. Тим часом один із великих банків з Волл-стріт, Goldman Sachs Group Inc, заявив про повний вихід із Росії.

Одяг та взуття

Японська компанія UNIQLO не виходитиме із Росії, але призупинила свою роботу. Компанія планує пожертвувати 10 мільйонів доларів та одяг для України.

Skechers та Crocs також призупиняють свою роботу в Росії, імпорт свого товару та онлайн продажі.

Призупинила свою роботу й Hugo Boss. Компанія не продає та не доставляє свій одяг та взуття в Росії, однак надає своїм працівникам фінансову підтримку.

Будівельні компанії та готелі

Мережі готелів Hilton і Hyatt не відкриватимуть нових готелів та не робитимуть будь-які інвестиції в Росії. Діючі готелі компанії не закриватимуть, однак весь прибуток спрямовуватимуть на гуманітарну допомогу Україні.

Також свою діяльність згортає американська будівельна компанія Caterpillar. У компанії заявили, що пожертвують 1 мільйон доларів Україні.

Медіа

Медіагрупа Hearst Magazines також заявила про вихід із російського ринку. Тепер в Росії не будуть доступними такі журнали як Esquire, Harper’s Bazaar, Good Housekeeping, Cosmopolitan і Men’s Health. Також в Росії не видаватимуться журнали Vogue, GQ і Vanity Fair.

Транспорт

Сервіс для поїздок BlaBlaCar заявив про припинення свого бізнесу в Росії та інвестиції. Сервіс й надалі працюватиме в Росії, однак компанія ізолює свою російську діяльність від решти компаній.

Ігрові платформи

Sony оголосила про припинення продажів ігрових консолей PlayStation в Росії. Також росіянам більше не буде доступна компанія PlayStation Store. Окрім того, Sony зупинила реліз нової гри Gran Turismo 7 в Росії.

Також про припинення постачання ігор та консолей заявила компанія Nintendo. Компанія також перестане продавати свої ігри на російському ринку.

Косметика та прикраси

Японський виробник косметики, парфумерії та засобів для догляду за волоссям Shiseido зупинив постачання своєї продукції в Росію. Також компанія зупинила інвестиції на російському ринку.

Свій бізнес в Росії та Білорусі призупинила ювелірна компанія Pandora.

Продукти та ресторани

Компанія Carlsberg Group зупинила виробництво та продаж пива в Росії. Однак російський завод "Балтика", який належить компанії, продовжить працювати.

Виробники Mondelez International та Mars також зупиняють інвестиції в російський ринок та витрати на рекламу. Однак компанії продовжать свою роботу в Росії та виготовлятимуть свою базову продукцію.

Власне, йдеться про продукцію під брендами Oreo, Alpen Gold, Cadbury, Milka, Toblerone, Barny, Halls, M&M's, Snickers, Orbit, Twix, Dolmio, Whiskas, Royal Canin, Sheba та інші.

Серед іншого про припинення інвестицій на російському ринку заявила мережа Burger King.

Нагадаємо, низка компаній й надалі продовжують працювати на російському ринку. Міністерство закордонних справ просить міжнародні компанії, які продовжують роботу у Росії, вивести звідти свої представництва. Йдеться про такі компанії як Huawei, Bosch, Herbalife, “Ашан”, Metro, Raiffeisen Bank, Pfizer та інші.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності