Чи готова економіка Львівщини до війни

Чи готова економіка Львівщини до війни

Львівська область стала дуже популярною серед підприємців

В Україні триває війна. Допоки інші області страждають через знищення інфраструктури та економіки, Львівщина залишається працювати у тилу. Чи готова область до війни та які проблеми можуть виникнути у разі нападу, розповідає директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда

"Львівщина ще не перейшла на військові рейки, але ми над цим працюємо. На моє переконання для цього треба чітка позиція уряду — з дорученнями, стимулами та вказівками", — каже Степан Куйбіда.

Однак передумови до виробництва широкого оборонно-промислового комплексу у області все ж є. Наразі є низка підприємств у структурі "Укроборонпрому", які активно виконували роботи як до, так і після 2014 року. Хоч раніше і було поставлене виробництво нових зразків зброї, та це були поодинокі випадки, оскільки такі речі більше виготовляли на інших заводах.

"Зараз я чітко розумію, що Львівщина має усі передумови стати економічним військово-промисловим хабом, адже Центральна та Східна Україна наразі під обстрілами. Тож ми запропонували декілька алгоритмів дій, які підтримало Мінекономіки", — пояснює посадовець.

Львівщина запропонувала підприємцям перенести усі свої потужності на західну Україну. Наразі це працює так: підприємець робить запит у область, його опрацьовують, після чого виробництво переміщують на Львівщину. Відомо, що понад 200 підприємців готові перенести свої потужності у область.

"Ми можемо зіштовхнутися з рядом проблем — відключення від електроенергії, водовідведення/водопостачання, газ, кількість працівників тощо. Але в силу тих можливостей, які у нас є, ми попросили напрацювати Кабмін спрощення багатьох механізмів: відтермінування платежів, бенефітів у частині вартості електроенергії", — розповідає директор департаменту економічної політики.

Натомість через популярність Львівщини серед підприємців, які збираються переносити сюди свої потужності, варто готуватися до посиленого споживання електроенергії.

Про інші проблеми, економіку та можливості Львівщини на час війни дивіться у новому відео на YouTube-сторінці Lviv.Media 

Відео

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності