• Головна
  • Новини
  • Мобілізація в рф не змінить ситуації на фронті — військовий експерт пояснив причини

Мобілізація в рф не змінить ситуації на фронті — військовий експерт пояснив причини

В росії немає кому готувати мобілізованих — всіх кинули на фронт

Cьогодні на території України російська армія воює чисельністю 170 тисяч. 110-150 тисяч з них — це бойові підрозділи, решта — підрозділи забезпечення.

Про це в інтерв’ю для LVIV.MEDIA сказав військовий експерт та керівник інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"Якщо ми додаємо цих 300 тисяч російських відмобілізованих, то вони будуть реально готові через декілька місяців. Хоча, не виключається варіант, що, як і раніше, ці підрозділи будуть формуватися і кидатися для затикання дірок на лінії фронту", — каже військовий експерт.

Експерт зазначає, що зараз у росіян не вистачає особового складу, щоб утримувати свою лінію фронту. Адже сьогодні її протяжність становить понад 2 тисяч кілометрів. І на 1300 км ведуться бойові дії.

"Тобто, фактично ця лінія оборони є великою для того, щоб утримувати її в тій чисельності, яку на сьогодні має російська федерація. Але навіть ті 300 тисяч не дозволяють говорити, що ситуація кардинально зміниться. Це зовсім не впливає на ту динаміку дій, яка на сьогодні є на фронті. Тобто, ми говоримо про те, що на півдні ми ворога витиснемо. На Харківщині і в Луганській області продовжується контрнаступ. Там лінія оборони вирівнюється і частково стабілізується. Є складна ділянка в зоні Донецька, Авдіївки, і намагання просуватися на Бахмут, де, власне, є найбільш активна зона фронту", — каже Сергій Згурець.

Експерт також зазначає, що мобілізовані 300 тисяч росіян будуть готові воювати лише через деякий час і доповнюватимуть ті сили рф, які ведуть бойові дії на значній лінії фронту. Проте наголошує, що це кардинально не змінить ситуації на фронті. Тим більше, що в росії не залишилося кадрів, які мали б готувати мобілізованих, — усіх відправили на фронт.

"Я думаю, що головний призовний контингент, який там зазначено, — це люди, які мають військовий досвід. І дійсно, начебто, їх можна відправити. Але за цей час, коли проводилася так звана "прихована мобілізація" або "самомобілізація", росія, чесно кажучи, вибила стілець, на якому стоїть сама мобілізація. Центри підготовки особового складу й офіцерські кадри, які мали готувати резерви, — всі ці кадри кинули на фронт, а всі підрозділи, які мали готувати, зараз є у росіян бойовими", — зазначає Сергій Згурець.

Експерт зазначає, що не залишилося навіть осередків для підготовки бойового складу. А отже тих, кого призвали під час мобілізації, не будуть готувати до війни. А це ще один аргумент на користь того, що мобілізація не змінить ситуації на лінії фронту.

Нагадаємо, сьогодні, 21 вересня, президент рф владімір путін оголосив часткову мобілізацію в росії. За його словами, призиватимуть тих, хто є в запасі ЗС рф. Путін вже підписав відповідний указ.

Більше дізнайтеся з відео LVIV.MEDIA.

Читайте також: 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності