В Україні виготовлятимуть безпілотники "Байрактар"

В Україні виготовлятимуть безпілотники "Байрактар"

Турецькі безпілотники оснащуватимуть українськими двигунами

В Україні розпочнуть будівництво заводу для виробництва військових безпілотників. Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков на брифінгу.

Йдеться про будівництво заводу турецьких багатоцільових бойових безпілотників "Bayraktar", які обладнуватимуть українськими двигунами Мотор Січ.

"Одним із прикладів наповнення саме цієї угоди – це буде будівництво заводу "Байрактар", який виготовляє безпілотні літальні апарати. І які будуть виготовлятися саме в Україні", - розповів Резніков.

Окрім того, тут на базі заводу створять навчальний центр, який готуватиме льотчиків управлінню безпілотними дронами різних категорій.

Виготовлені на території України безпілотники використовуватимуться Збройними силами України та Туреччиною. Відповідний договір між Києвом та Анкарою планують підписати сьогодні. У разі підписання документа, його скерують на процедуру ратифікації до Верховної Ради.

Додамо, Байрактар ТБ2 є турецьким ударним оперативно-тактичний середньовисотним безпілотним літальним апаратом з великою тривалістю польоту.Його розробляє та виготовляє компанія «Baykar Makina». Окрім Байрактар ТБ2 у Туреччині виготовляють безпілотник Bayraktar Akıncı, які обладнані українськими двигунами АІ-450С.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності