• Головна
  • Україна
  • Голова ВЛК на Одещині продавав ухилянтам довідки з вигаданими хворобами

Голова ВЛК на Одещині продавав ухилянтам довідки з вигаданими хворобами

Одна така довідка коштувала 5500 доларів

Голова Овідіопольської позаштатної військово-лікарської комісії(ВЛК) на Одещині продавав військовозобов’язаним чоловікам довідки ВЛК з вигаданими хворобами. Посадовцю вже оголосили про підозру.

Як повідомила у вівторок, 26 березня, Київська міська прокуратура, голова ВЛК разом зі співучасниками за гроші виготовляли довідки військово-лікарської комісії з вигаданими хворобами. Так, у грудні 2023 року підозрюваний разом з лікарем "на замовлення клієнта" за 5500 доларів США незаконно виготовили довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, які дозволяли йому безперешкодно перетинати державний кордон України. Тоді лікарю повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через кордон, вчиненому групою осіб.

Тепер підозру за цією ж статтею отримав і голова ВЛК в Овідіополі. Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку 2024 року на Одещині викрили суддів, які допомагали чоловікам ухилятися від мобілізації. Схема діяла так: коли чоловіки подавали на розлучення, судді фіктивно визначали місце проживання неповнолітніх дітей за чоловіками. Таким чином чоловіки призовного віку могли не просто ухилитися від мобілізації, а й виїхати за кордон.

Головним у цій справі називали суддю Білгород-Дністровського суду Одеської області Олександра Боярського. Його вже відсторонили від посади. Тим часом журналісти зауважили, що в родини Боярського за час дії схеми з’явилася нова нерухомість.

Також ми писали про те, що заступниця голови ВЛК на Прикарпатті купила синові непридатність до військової служби.