• Головна
  • Здоров’я
  • Львівські онкологи одночасно видалили дві пухлини 62-річній жінці

Львівські онкологи одночасно видалили дві пухлини 62-річній жінці

Львівські онкологи одночасно видалили дві пухлини 62-річній жінці

Одну із операцій провели малоінвазивним методом

Лікарі Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру провели симультанну операцію, тобто одночасно два оперативні втручання одній пацієнтці. Про це повідомили 5 січня на сторінці Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру у Facebook.

"До нашого онкоцентру потрапила 62-річна жінка із онкологічним захворюванням грудної залози у ІІІ стадії. При комп'ютерній томографії у пацієнтки діагностували ще й пухлину сигмовидної кишки, що виявилось клінічною знахідкою, оскільки в пацієнтки не було жодних скарг з боку шлунково-кишкового тракту. Тому це можна вважати вчасною діагностикою", - розповів лікар-хірург-онколог проктологічного відділення Роман Шиян.

Провівши усі обстеження, медики вирішили видалити з організму жінки обидві пухлини одночасно. Операційне втручання на товстій кишці було проведено малоінвазивним методом. Одразу ж після цієї процедури, не виводячи жінку із медикаментозного сну, лікарі провели їй друге хірургічне втручання.

Пацієнтка почуває себе добре. Медики чекаєють результатів гістології, щоб вирішити оптимальну тактику комбінованого лікування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності