ГУР знищило російський швидкісний катер у Криму

ГУР знищило російський швидкісний катер у Криму

Катер підірвали морським дроном Magura V5

У водах неподалік анексованого Криму ГУР провели спеціальну операцію. Використовуючи морський дрон, українські військові підірвали російський швидкісний катер. Відеозапис зі знищенням ворожої техніки пресслужба відомства оприлюднила у понеділок, 6 травня.

Підрозділу ГУР МО України “Group 13” провів успішну операцію зі знищення російської техніки у водах анексованого Криму. У бухті Вузька за допомогою ударного морського дрона Magura V5 українські військові знищили швидкісний ворожий катер.

“Оскільки страх перед українськими атаками змушує окупантів ховати великі кораблі чорноморського флоту подалі від півострова, бойова робота триває по швидкісних маневрених військових суднах росіян, які незаконно перебувають в українських територіальних водах Криму”, — розповіли у головному управлінні розвідки.

Пізніше в ГУР заявили, що знищений російський швидкісний патрульний катер проєкту 12150 “Манґуст”. Такі катери використовуються як багатоцільові швидкісні судна для патрулювання акваторії, боротьби з диверсантами, а також пошуково-рятувальних операцій. Катер сягає до 20 м завдовжки та до 5 метрів завширшки. Орієнтовна вартість знищеного “Манґуста” становить близько 3 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше за допомогою ударних морських дронів Magura V5  вже було знищено російські кораблі “Цезарь Куніков”, “Івановєц”, та “Сергєй Котов”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності