• Головна
  • Війна
  • Більшість екіпажу знищеного російського корабля “Цезар Куніков” загинула

Більшість екіпажу знищеного російського корабля “Цезар Куніков” загинула

Більшість екіпажу знищеного російського корабля “Цезар Куніков” загинула

На борту корабля перебував вантаж з боєкомплектом

Більша частина екіпажу, знищеного російського десантного корабля “Цезар Куніков”, загинула. Про це у середу, 14 лютого, повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі NV.

За словами Юсова, на борту великого десантного корабля перебував вантаж з боєкомплектом. “Конкретних цифр поки немає, але за наявною інформацією більшість екіпажу загинула”, — наголосив представник розвідки. Андрій Юсов також додав, що “Цезар Куніков” затонув та не підлягає відновленню.

У середу, 14 лютого, бійці “Групи 13” Головного управління розвідки України знищили великий десантний корабель “Цезар Куніков” Чорноморського флоту РФ. Корабель українські спецпризначенці атакували ударними морськими дронами “Magura V5” неподалік Алупки у тимчасово окупованому Криму.

“Великий десантний корабель “Цезарь Куніков” проекту 775 — одне із найновіших російських суден. Міг вміщати 87 членів екіпажу на борту. Використовувався терористичною Москвою під час воєн проти Грузії, Сирії та України”, — написали у ГУР.

Знищення корабля підтвердили і окупанти, про що свідчать перехоплені українською розвідкою переговори російських пілотів. Ті стверджували, що на місці корабля помітні лише уламки та “масляниста пляма”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності