• Головна
  • Війна
  • Після враження Ту-22МЗ ще один російський ракетоносець повернув назад

Після враження Ту-22МЗ ще один російський ракетоносець повернув назад

У Ставропольському краї Росії впав підбитий стратегічний бомбардувальник Ту-22м3.

Головне управління розвідки повідомило подробиці збиття стратегічного ракетоносця ВПС Росії

Після збиття стратегічного ракетоносця-бомбардувальника Ту-22М3 інший російський літак був змушений розвернутися в повітрі і не випустив по Україні ракети Х-22, заявив 19 квітня Радіо Свобода представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Диво-зброї не було

Представник ГУР не уточнив, як саме українським військовим вдалося знищити Ту-22М3 на території Росії, однак каже, що це був певний повтор операції зі збиття літака далекого радіолокаційного стеження А-50.

«Так, відстань цього разу ще більша. Нагадаємо, що йдеться про відстань близько 300 кілометрів від українського кордону. Це справді знакова операція і знаковий результат для України… Насправді диво-зброї тут не застосовано. Це старі відомі методи. Але модифіковані українськими фахівцями», — заявив Юсов.

Він також додав, що збиття стратегічного бомбардувальника може зменшити загрозу для деяких українських регіонів. «Після знищення А-50 і зараз, після знищення літака стратегічної авіації, на деякий час може зменшитися принаймні інтенсивність саме ракетних обстрілів, що стосується ракет авіабазування, в напрямку Одеської області», — відзначив представник ГУР.

Також Головне управління розвідки оприлюднило відео роботи військовослужбовців Повітряних сил України, які у взаємодії з ГУР знищили бомбардувальник Ту-22МЗ.

Нагадаємо, стратегічний бомбардувальник Ту-22м3 російських повітряних сил впав і розбився у Ставропольському краї Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності