У Львові посадовця Держпродспоживслужби судили за вимагання хабаря

Хабар, фото умовне

Чоловік вимагав 10 тис. грн у власниці львівського кафе

Галицький районний суд Львова оштрафував посадовця Держпродспоживслужби за вимагання 10 тис. грн хабаря у власниці кафе. За ці гроші зловмисник пообіцяв приховати порушення, які виявив у її закладі харчування. Чоловіка оштрафували та заборонили займати адміністративні та організаційні посади, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у середу, 1 травня.

За матеріалами справи, 5 лютого 2020 року головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Львівського міського управління Держпродспоживслужби Золтан Л. проводив перевірку у закладі громадського харчування. Посадовець виявив кілька істотних порушень та запропонував власниці кафе заплатити йому, щоб він не вносив їх до акту перевірки. За це Золтан Л. попросив у підприємиці 10 тис. грн. Жінка погодилася на пропозицію, оскільки сума хабаря була меншою за суму штрафу.

6 лютого зловмисник зустрівся з підприємицею в управлінні Держпродспоживслужби, де повідомив їй про порушення, які виявив у її кафе. Чоловік пригрозив жінці штрафом та повторними перевірками, після чого знову нагадав про можливість “вирішити питання“ за допомогою хабаря. Щоб залагодити проблему Золтан Л. наказав власниці кафе підготувати звіт про виконання припису про усунення порушень та деякі інші документи, й принести їх йому разом з грішми до “Фонтану вічного кохання“ поблизу ринку Добробут у Львові.

13 лютого посадовець зустрівся з підприємицею, і після того, як вона передала йому все, про що він просив, чоловіка затримали правоохоронці. На судовому засіданні Золтан Л. повністю визнав свою провину та підтвердив обставини, встановлені розслідуванням.

Галицький районний суд Львова визнав посадовця Держпродспоживслужби винним у зловживанні службовим становищем та вимаганні хабаря. Золтана Л. зобов’язали сплатити штраф у розмірі 68 тис. грн. Також йому заборонили обіймати адміністративні та організаційні посади півтора року. Цей вирок засуджений може оскаржити в апеляційному порядку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності