• Головна
  • Війна
  • В Україні відкрили Корпус демінерів, який розміновуватиме деокуповані території

В Україні відкрили Корпус демінерів, який розміновуватиме деокуповані території

Руслан Берегуля

Підрозділи Корпусу вже працюють у трьох областях України

В Україні створили Корпус демінерів, які займатимуть розмінуванням деокупованих територій. Загалом у Корпусі вже є 1000 груп розмінування, які складаються з підрозділів Міністерства оборони та Збройних сил. Про відкриття корпусу розповів начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки полковник Руслан Берегуля на брифінгу у Military Media Center у вівторок, 16 квітня, повідомили кореспонденти АрміяInform.

Загалом у Корпусі буде 5000 спеціалістів

За словами Руслана Берегулі, корпус уже існує і підрозділи вже сформовані, проте він зазначив, що наразі Україні не вистачає техніки, зокрема автомобільної, а також спеціального обладнання. “Ми працюємо з нашими іноземними партнерами, які доєднались до Коаліції з розмінування. Завдяки нашій спільній роботі найближчим часом слід очкувати надання нам матеріально-технічної допомоги. Завдяки чому ми доукомплектуємо підрозділи, що входять до Корпусу демінерів”, — пояснив він.

Загалом до корпусу входитимуть 5000 фахівців. Його основними завданнями буде обстеження територій, очищення місцевості у рамках оперативного реагування, а також проведення заходів гуманітарного розмінування. наразі кілька підрозділів Корпусу демінерів працюють на території Миколаївської, Херсонської та Харківської областей.

Нагадаємо, начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив, що деокуповану територію області планують розмінувати до кінця 2025 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності