• Головна
  • Війна
  • Розмінувати правобережжя Херсонщини планують до кінця 2025 року

Розмінувати правобережжя Херсонщини планують до кінця 2025 року

Розмінування Херсонщини

Сапери вже розмінували близько 245 тис. га деокупованої Херсонщини

Деокуповану територію Херсонщини планують розмінувати до кінця 2025 року. Про це у п’ятницю, 12 квітня заявив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Наразі саперам вдалося розмінувати близько 245 тис. га на правому березі Херсонщини. Як повідомляє Укрінформ, очільник ОВА розповів про це на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Над розмінуванням працюють більше тисячі саперів

“У серпні (минулого року - ред.) нам казали, що ми будемо розміновувати 10 років. То зараз завдяки ДСНС, поліцейським, Збройним силам ми до кінця наступного 2025 року повинні розмінувати правий берег”, — сказав Олександр Прокудін. Очільник Херсонської ОВА зазначив, що над розмінуванням деокупованої території працюють близько 1100 саперів. Наразі вони встигли розмінувати вже близько 245 тис. га правобережжя Херсонщини.

Також Олександр Прокудін повідомив, що продовжується відбудова деокупованої частини області. Зокрема, 15 областей України вже допомогли відбудувати близько 1130 зруйнованих будинків на Херсонщині в рамках програми “Пліч-о-пліч“. Також фермерам в області передали близько сотні великих ангарів для зберігання зерна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності