• Головна
  • Україна
  • Росіяни розстріляли трьох полонених українців на Херсонщині

Росіяни розстріляли трьох полонених українців на Херсонщині

Росіяни розстріляли трьох полонених українців на Херсонщині

Розстріл відбувся поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.

Росіяни розстріляли беззбройних українських військовополонених в Кринках на Херсонщині. Про це 7 квітня повідомили в Офісі генерального прокурора.

7 квітня 2024 року в одному з Telegram-каналів опублікували відеозапис, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців.

На відео видно, як представник Збройних сил Росії здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, ймовірно з автомату. В описі під записом зазначено, що розстріл відбувся поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Нагадаємо, моніторингова місія ООН опитала 60 українських військовополонених, звільнених цієї зими. Більшість з них розповіли про катування в полоні. 39 з 60 звільнених військовополонених заявили, що під час їхнього перебування в полоні проти них вчиняли сексуальне насильство. Крім того, за цей період росіяни стратили 32 українських військовополонених.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності