• Головна
  • Війна
  • Всіх на всіх: Папа Франциск закликав Україну і Росію до тотального обміну полоненими

Всіх на всіх: Папа Франциск закликав Україну і Росію до тотального обміну полоненими

Папа Франциск закликав до повномасштабного обміну полоненими.

Про це він сказав після великодньої меси на площі Святого Петра у Ватикані, звертаючись до вірян з традиційним великоднім посланням

Папа Римський Франциск закликав Україну і Росії провести обмін полоненими у форматі "всіх на всіх". Про це він сказав у неділю, 31 березня, після великодньої меси на площі Святого Петра у Ватикані, звертаючись до вірян з традиційним великоднім посланням та благословенням Urbi et Orbi (Місту та світу), написав Кореспондент.

Понтифік: “Війна — це абсурд і поразка”

"Нехай же Воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів (України, Ізраїля, Сектора Газа – ред.). Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною: всіх на всіх!", – заявив Франциск.

Він зазначив, що "війна – це завжди абсурд і поразка". "Не дозволяймо вітрам війни ще сильніше віяти над Європою та Середземномор'ям. Не піддаваймося логіці зброї та переозброєння. Мир ніколи не будується зброєю, а простягаючи один одному руки та відкриваючи серця", – додав Папа Римський.

Нагадаємо, що раніше Папа Римський Франциск заявив, що сильнішим у російсько-українській війні буде той, “хто матиме мужність підняти білий прапор”. Він зазначив: “коли ти бачиш, що зазнаєш поразки, що справи йдуть не дуже добре”, то “потрібно мати мужність домовлятися”. Згодом Директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні пояснив, що Папа Франциск закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності