• Головна
  • Україна
  • Папа Римський: “Українці — народ-мученик, але не слід гратися з його стражданнями”

Папа Римський: “Українці — народ-мученик, але не слід гратися з його стражданнями”

Папа Римський: “Українці — народ-мученик, але не слід гратися з його стражданнями”

Понтифік прокоментував зусиль Святого Престолу у пошуках миру в нашій державі

Український народ — це народ-мученик, і ми не повинні гратися з мучеництвом цього народу, ми повинні допомогти йому в якнайбільш можливий спосіб. Про це заявив Папа Франциск, відповідаючи на одне із запитань журналістів на борту літака, повертаючись до Риму з Марселя, інформує прес-служба УГКЦ.

Іспанський журналіст Хав’єр Мартінес-Брокаль запитав понтифіка про успіхи посередницької місії кардинала Дзуппі, яка займається пошуком миру в Україні. За словами Папи Франциска, він відчуває деяке розчарування через те, що місії не вдається досягти конкретного результату. Він також висловив своє ставлення до українців.

«Український народ, — додав Святіший Отець, — це народ-мученик, який має історію, переповнену мучеництвом, історію, яка викликає біль. Це не вперше він страждає: в часи Сталіна він багато-багато вистраждав. Це народ-мученик. Але ми не повинні гратися з мучеництвом цього народу, ми повинні допомогти йому розв’язати ці справи в найреальніший можливий спосіб. Під час війни реальним є можливе, не слід себе обманювати, що мовляв завтра двоє лідерів, які в стані війні, сядуть разом за стіл їсти. Але наскільки можливо, куди можемо дійти, смиренно робити можливе. Тепер я бачив, що якась країна робить крок назад, не дає зброю, й починає процес, де напевно мучеником буде український народ. І це погано!».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності