НАТО передасть Україні три протимінні кораблі

НАТО передасть Україні три протимінні кораблі

Кораблі повинні надати Нідерланди та Бельгія. Раніше Велика Британія уже передала два аналогічних судна

Українські військові отримають три протимінні кораблі від країн НАТО, повідомив 15 квітня сайт Укрінформ з посиланням на речника Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука. До слова, ВМС уже отримали від Великої Британії два протимінні кораблі, екіпажі для них пройшли підготовку та несуть службу.

Нідерланди і Бельгія готують кораблі для України

Як повідомив капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук, з обіцяних пʼяти протимінних кораблів Україна отримала уже два і ще три готуються до передачі. “Два екіпажі пройшли підготовку, вони вже несуть службу. Минулого року вони отримали оцінку сумісності першого рівня з країнами НАТО. Цього року ми сподіваємося отримати вже найвищу оцінку – другий рівень сумісності, який дозволить працювати, виконувати завдання, тобто це вже повна сумісність” — повідомив речник ВМС. До слова, перші українські протимінні кораблі, отриманні віж закордонних партнерів, отримали назви “Черкаси” і “Чернігів”. Речник ВМС також додав, що Нідерланди і Бельгія уже готують до передачі ще три судна і екіпажі для них розпочали навчання.

Нагадаємо, уряд Німеччини, в рамках військової допомоги, доручив німецькій компанії Rheinmetall виготовити і поставити Україні 20 додаткових бойових машин піхоти Marder. Поставити БМП планують до кінця 2024 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності