• Головна
  • Україна
  • Литва надасть 400 тис. євро на металодетектори для українських шкіл

Литва надасть 400 тис. євро на металодетектори для українських шкіл

Шкільний клас

Металодетектори закуплять для шкіл, які беруть участь у проєкті Служба освітньої безпеки

Уряд Литовської Республіки готовий надати 400 тисяч євро на підтримку проєкту Служба освітньої безпеки. Ці гроші спрямують на закупівлю металодетекторів для закладів освіти. Про це 14 квітня повідомили у МВС України.

Що таке Служба освітньої безпеки

Служба освітньої безпеки (СОБ) це проєкт, ініційований Кабінетом міністрів України, який залучає до створення безпечного середовища у закладах освіти України спеціально навчених офіцерів поліції. Проєкт, орієнтований на запобігання кризовим ситуаціям та профілактику правопорушень в освітньому середовищі.

Служба освітньої безпеки вже є у 400 школах країни, де працюють офіцери СОБ. До кінця 2024 року планується масштабування проєкту до 2 000 шкіл.

Хто такий офіцер СОБ

Фахівець із питань безпеки в закладі освіти, який, окрім поліцейських навичок, володіє вміннями спілкуватися з дітьми, розуміє їхню психологію, зможе запобігти безпековим ризикам і вчасно розпізнати, виявити та нейтралізувати загрозу життю і здоров’ю дітей, учителів і персоналу.

Які школи беруть участь у СОБ

На першому етапі проєкту – 402 заклади загальної середньої освіти дев’яти наближених до зони бойових дій та прилеглих до російського і білоруського кордонів областей: Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Рівненської, Сумської та Чернігівської.

Що стало передумовою ініціативи СОБ

Виклики воєнного часу, адже в країні, яка перебуває в стані війни, зброя, боєприпаси і вибухонебезпечні предмети легко потрапляють із гарячих точок на мирні території та можуть спричинитися до трагедій у закладах освіти. Такі прецеденти, на жаль, непоодинокі у світі та в Європі зокрема.

Нагадаємо, МОН виділило 2,5 млрд грн на облаштування укриттів у школах. У 2024 році до списку тих, які отримають фінансову допомогу з державного бюджету на будівництво та ремонт укриттів у школах, ввійшли вісім областей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності