• Головна
  • Україна
  • У Харкові за 59 млн грн побудували першу в Україні підземну школу

У Харкові за 59 млн грн побудували першу в Україні підземну школу

У Харкові побудували підземну школу

У школі зможуть у дві зміни навчатись 900 дітей

У Харкові побудували першу в Україні підземну школу в якій, у дві зміни, зможуть навчатись 900 дітей. Вартість будівництва — 58,8 млн грн. Звести нову школу вдалося лише за пів року. Про це у вівторок 2 квітня повідомив мер Харкова Ігор Терехов у своєму каналі в Telegram.

Детальніше про школу

Школа побудована з нуля і розташована в Індустріальному районі Харкова, де вже функціонує схожа підземна школа у метро. У новозбудованій підземній школі облаштували 20 класів. До кінця цього навчального року у тут зможе навчатись приблизно 600 учнів, а вже з вересня до підземної школи зможуть ходити 900 учнів.

Школа побудована і розроблена по всіх умовах, які потрібні під час війни. У найкоротші терміни ми отримаємо всі дозволи і почнемо працювати. Розглядаємо будівництво подібних шкіл у всіх районах міста” — повідомив Ігор Терехов, мер Харкова. Після отримання дозволу від Державної інспекції архітектури у школі одразу розпочнуть навчальний процес. Ймовірно діти сядуть за парти вже з 8 квітня.

Нагадаємо, у Львівському обласному перинатальному центрі відкрили спецукриття. У ньому зможуть безпечно приймати пологи, а також надавати допомогу майбутнім матерям і новонародженим дітям під час повітряних тривог.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності