У Новояворівську відкрили стаціонарне реабілітаційне відділення

В Новояворівську відкрили стаціонарне реабілітаційне відділення

Ремонт приміщення профінансували за кошти міського бюджету

У вівторок, 19 березня, у Новояворівській лікарні імені Юрія Липи відкрили сучасне стаціонарне реабілітаційне відділення. Це вже четверта кластерна лікарня у Львівській області, де з’явилося відділення реабілітації, повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький.

У медзакладі подбали про все необхідне, щоб реабілітацію могли пройти як немовлята з перших днів життя, так і дорослі, зокрема військові. Важливо також, що всі послуги люди зможуть отримати в комплексі, а це неврологічна, кардіореспіраторна, опорно-рухова реабілітація, реабілітація при післятравматичних станах, психологічна допомога.

Частину обладнання та засобів для відновлення вже встановили, ще частина невдовзі надійде від Світового банку завдяки Міністерству охорони здоров'я України. Також у медзакладі подбали про сучасне укриття. Відділення розраховане на 30 пацієнтів.

Як повідомив LVIV.MEDIA міський голова Новояворівська Володимир Мацелюх, міська громада давно потребувала такого реабілітаційного відділення. У закупівлі частини обладнання для реабілітаційного відділення допомогли благодійники. Зокрема, під час допрем'єрного показу фільму “Я, “Побєда” і Берлін”, який відбувся в Новояворівську минулої неділі, були зібрані гроші, на які закупили кондиціонер, телевізор і планшет в одну з “кімнат воїна”.

Створення нового відділення профінансували з міського бюджету Новояворівська. Йдеться про майже 6,8 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності