У Червонограді відкриють реабілітаційне відділення

У Червонограді відкриють реабілітаційне відділення

Відділення розраховане на 20 ліжко-місць

У приміщенні Червоноградської центральної міської лікарні планують відкрити реабілітаційне відділення. Ремонтні роботи можуть розпочатись вже наступного тижня. Про це повідомила Червоноградська міська рада.

Як повідомила заступниця директора лікарні з медичної частини Ірина Полигач, реабілітація хворих відбуватиметься не лише у фізичному сенсі, а й у психологічному. Тут працюватимуть терапевти мовлення, психологи, психотерапевти, ерготерапевти та реабілітологи. Наразі триває процес підготовки спеціалістів.

“Гострою залишається потреба у реабілітологах, а відповідно до вимог Національної служби здоров’я України у відділенні має працювати 4 таких спеціалісти. Наразі ж в лікарні є лише один фахівець, ще один проходить навчальні курси”, — зазначила Ірина Полигач.

За словами лікарки, приміщення реабілітаційного відділення потребують капітального ремонту, їх потрібно адаптувати до пацієнтів. Також необхідно облаштувати реабілітаційні кімнати, де розміщуватиметься спеціалізоване обладнання.

Як зазначила Ірина Полигач, Міністерство охорони здоров’я готове надати спеціалізоване обладнання орієнтовною вартістю 1,5 мільйони гривень. Загалом вартість необхідного реабілітаційного медичного і спеціалізованого обладнання, а також меблів становить близько 4 мільйонів гривень.

Конкретних термінів відкриття реабілітаційного відділення наразі немає.  Але чим швидше ми зробимо ремонт приміщень і почнемо працювати, тим швидше підпишемо угоду з НСЗУ на дозвіл надавати необхідні медичні послуги”, – каже Ірина Полигач.

Додамо, у Львівській області проходять реабілітацію та відновлення 25 учасників команди “Ігор Нескорених” (Invictus Games).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності