• Головна
  • Новини Львівщини
  • У Винниках хочуть створити Національний реабілітаційний центр, а в Сокільниках - пункт базування “швидкої”

У Винниках хочуть створити Національний реабілітаційний центр, а в Сокільниках - пункт базування “швидкої”

У Винниках хочуть створити Національний реабілітаційний центр, а в Сокільниках - пункт базування “швидкої”

Тепер це питання має розглянути управління майном спільної власності обласної ради

Комісія з питань охорони здоров’я у четвер, 2 листопада, підтримала пропозицію створити Національний реабілітаційний центр та облаштувати додатковий пункт базування «екстренки».

Спочатку депутати розглянули звернення обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф щодо передачі в оперативне користування частини приміщення колишньої лікарні в с. Сокільники площею близько 200 кв. м. Як заявив керівник центру Андрій Васько, там хочуть облаштувати додатковий пункт базування бригад екстреної медичної допомоги.

«У зв’язку з інтенсивною забудовою та розширенням житлових багатоповерхових кварталів у Львівській агломерації у південному напряму прогнозуємо збільшення населення цієї зони уже найближчі 2-5 років. Оскільки найближчі пункти базування знаходяться на Сихові та в районі вулиці Київської, складно виконувати нормативи по прибуттю карет швидкої допомоги безпосередньо до пацієнта. Тому у нас є потреба у розташуванні у цій частині міста підстанції Центру на 5 бригад в режимі 24 на 7», - пояснив Андрій Васько.

Також комісія розглянула та підтримала прохання ЛНМУ імені Данила Галицького щодо будівництва Національного реабілітаційного центру у Винниках. Проєкт реалізовуватиметься в межах Рамкової угоди між урядами України та Австрії про економічну співпрацю у розвитку проєктів. Реалізовувати угоду буде австрійська компанія Vamed. Центр займатиметься реабілітацією, протезуванням, реконструктивною хірургією.

«Маємо позитивне рішення майнової комісії щодо цього питання. На нашу думку це є дуже хороша ініціатива, яка справді є на часі. Допомога нашим хлопцям, які повертаються з фронту, дуже потрібна в подальшій адаптації до нормального життя. Також нам потрібна потужна база для навчання студентів-медиків по реабілітації», - зазначила голова комісії Анна Ярмола.

Усі питання, які погодила комісія, має розглянути та надати свої пропозиції також управління майном спільної власності обласної ради.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності