• Головна
  • Війна
  • ГУР атакувало російські аеродроми: пошкоджено три бомбардувальники Ту-95МС

ГУР атакувало російські аеродроми: пошкоджено три бомбардувальники Ту-95МС

Внаслідок атаки ГУР по російських аеродромах пошкоджено три Ту-95МС

Там же загинули семеро росіян, серед яких можуть бути пілоти бомбардувальників

5 квітня Головного управління розвідки атакувало кілька російських аеродромів. Внаслідок атаки отримали пошкодження щонайменше три стратегічних бомбардувальники Ту-95МС. Літаки були розташовані на аеродромі “Енгельс-2” в Саратовській області. Про це написав РБК-Україна з посиланням на джерела у Силах оборони України, окрім того, інформацію про атаку на російські аеродроми підтверджує “Українська правда” з посиланням на джерела ГУР.

Результати атаки українських дронів

За даними журналістів, окрім знищених літаків на аеродромі “Енгельс-2” ймовірно загинули семеро військових. Серед них могли бути й пілоти самих бомбардувальників.

Ще одним об'єктом атаки ГУР та ЗСУ в ніч на 5 квітня став військовий аеродром у російському місті Єйськ. Внаслідок ударів українських дронів там знищено щонайменше чотири окупанти й два ворожі бомбардувальники Су-25. Також відомо про атаку на аеродром у Курську, результати поки невідомі.

Ніч на 5 квітня стала однією з найчорніших для російської стратегічної авіації та авіації в цілому. Наслідки лише цієї атаки будуть відчутні для окупантів у довгостроковій перспективі. Але це не остання подібна операція” — заявив співрозмовник ГУР журналістам.

Нагадаємо, вранці 5 квітня стало відомо, що Сили оборони здійснили атаку на аеродром Морозовськ у Росії. За попередньою інформацією знищили мінімум шість літаків, ще 8 літаків — пошкоджені.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності