• Головна
  • Війна
  • Українські дрони літають вже на 1000 і більше кілометрів

Українські дрони літають вже на 1000 і більше кілометрів

Українські дрони літають на 1000 км.

За словами міністра цифрової трансформації, Україна значно збільшила виробництво дронів дальньої дії

Україна має дрони з дальністю ураження понад 1000 км. Про це 1 квітня повідомив РБК-Україна з посиланням міністра цифрової трансформації Михайла Федорова в інтерв'ю німецькому виданню Welt.

Українські БпЛА атакують російські НПЗ

Україна значно збільшила виробництво дронів дальньої дії у 2024 році порівняно з минулим роком, сказав міністр. За його словами, цьогоріч виробництво дронів дальньої дії вдалось збільшити вдесятеро порівняно з минулим роком.

"Більшість дронів, які атакували російські НПЗ, мають радіус дії від 700 до 1000 км, але зараз є моделі, які можуть пролетіти понад 1000 км", - розповів Михайло Федоров. Він вважає, що саме від розвитку безпілотних технологій залежить результат війни, однак поки що не можна сказати, хто перемагає у технологічній війні — на одних ділянках ми виграємо, на інших росіяни перевершують нас.

Нагадаємо, українські зенітники знищили в акваторії Чорного моря ударно-розвідувальний безпілотник російських загарбників "Форпост". Це тактичний ударно-розвідувальний безпілотний літальний апарат, виготовлений на базі ізраїльських дронів Searcher. Його злітна маса може складати 500 кг з тривалістю польоту до 18 години на висоті до 6000 метрів. Він може використовувати керовані авіабомби з лазерним наведенням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності