• Головна
  • Війна
  • Українські інженери розробили дрон WarDog, який може вести розвідку в умовах складних рельєфів

Українські інженери розробили дрон WarDog, який може вести розвідку в умовах складних рельєфів

розвідувальний дрон WarDog

Система WarDog розвідує, навіть якщо придушено GPS-сигнал, а також в автономному, напівавтономному й ручному режимах польоту.

Українські інженери розробили розвідувальний БПЛА WarDog, який може проводити розвідку в умовах складних рельєфів, а також під дією ворожого РЕБ, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у четвер, 4 квітня.

WarDog розвідує, навіть якщо придушено GPS-сигнал

"Система WarDog розвідує, навіть якщо придушено GPS-сигнал, а також в автономному, напівавтономному й ручному режимах польоту. Дрон може працювати до 60 хвилин у повітрі на дистанції до 10 км зі зв’язком та до 30 км у режимі автопілота. Швидкість безпілотника — 12–15 м/с", - написав він у своєму телеграм-каналі.

Міністр зазначив, що ці БПЛА вже успішно виконують бойові завдання на запорізькому та харківському напрямках. Також проводилися випробування WarDog біля Краматорська на Донеччині, де безпілотник працював в умовах придушення сигналу GPS на висоті вище 50 м.

“Серед переваг WarDog військові відзначають стабільність у польоті попри відсутній сигнал GPS. Тобто дрон стійкий в умовах сильного вітру, а це дає змогу чіткіше тримати картинку в кадрі та фокусі. Завдяки такому фідбеку від військових розробники вдосконалили функціонал БпЛА, щоб "зір артилерії" ставав ще гострішим”, - додав Федоров.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності