• Головна
  • Війна
  • Брат і сестра готувалися підривати військові ешелони на Харківщині

Брат і сестра готувалися підривати військові ешелони на Харківщині

Затриманими виявились брат і сестра.

Служба безпеки затримала сім’ю зрадників

На Харківщині СБУ затримала агентурну групу воєнної розвідки Росії, яка планувала здійснити диверсію на стратегічних об’єктах Укрзалізниці. Про це 3 квітня повідомила Служба безпеки України.

Зрадниками виявилися брат і сестра

Найбільше зловмисників цікавили ділянки переміщення рухомих складів, наприклад, залізничні мости, шляхопроводи та автотунелі під коліями. Також вони встановлювали координати релейних шаф і трансформаторних підстанцій Укрзалізниці.

Отримані відомості агенти мали передати своєму російському куратору у вигляді геолокацій критичної інфраструктури на Google-картах. На основі цієї інформації загарбники планували здійснити диверсію на залізничній лінії під час руху вантажного ешелону ЗСУ.

Агентів завербували торік влітку

Однак Служба безпеки викрила агентурну групу ще на початку її розвідувальної активності. За даними слідства, затриманими виявились брат і сестра, які разом працювали у комунальному закладі Ізюмського району. Влітку 2023 року вони потрапили у поле зору кадрового співробітника ГРУ Росії через антиукраїнські дописи у прокремлівських Telegram-каналах.

Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони, якими вони користувались для комунікації зі своїм куратором в ГРУ. Зловмисникам повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що поблизу Кривого Рогу Служба безпеки України затримала учасницю агентурної мережі ФСБ. Жінка намагалася виявити розташування українських військових аеродромів, а також відстежувала переміщення літаків ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності