• Головна
  • Війна
  • Під час Авдіївської оборонної операції ЗСУ знищили 47 тис. росіян

Під час Авдіївської оборонної операції ЗСУ знищили 47 тис. росіян

Під час Авдіївської оборонної операції ЗСУ знищили 47 тис. росіян

А також знищили 364 танків

За чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції, з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року, на Авдіївському напрямку російські війська втратили 47 тис. 186 осіб особового складу. Про це 18 лютого повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

“На Авдіївському напрямку своєю мужністю, стійкістю і героїзмом українські захисники завдали ворогу величезних втрат та знищили значний резерв російських окупантів, який ті планували застосувати на інших ділянках фронту для наступальних дій”, — написав Олександр Тарнавський.

Також окупанти втратили:

  • танки – 364 од.,
  • артилерійські системи  – 248 од.,
  • бойові бронемашини – 748 од.,
  • літаки – 5 од.

“Дякую кожному воїну за стійкість, мужність та героїзм! За кожного знищеного окупанта! За кожен спалений танк та бронемашину!”, — написав генерал Тарнавський.

Нагадаємо, бійці Третьої штурмової за час перебування в Авдіївці знищили понад 1500 росіян. Додамо, у ніч на 17 лютого військове командування вирішило вивести з Авдіївки українські підрозділи. Наразі вони перейшли на підготовлені позиції неподалік міста. Водночас під час виходу українських воїнів з Авдіївки певна їх частина потрапила в полон.

Президент України Володимир Зеленський назвав рішення про виведення українських військ з Авдіївки правильним. За його словами, це допомогло уникнути потрапляння українських військових в оточення. Говорячи про втрати України, він сказав, що на кожного загиблого українського воїна припадає семеро загиблих росіян.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності