• Головна
  • Україна
  • Бійці Третьої штурмової за час перебування в Авдіївці знищили понад 1500 росіян

Бійці Третьої штурмової за час перебування в Авдіївці знищили понад 1500 росіян

Бійці Третьої окремої штурмової бригади в Авдіївці, скриншот з відео

Бригада після виходу з Авдіївки опублікувала «бойовий звіт»

Третя окрема штурмова бригада увечері в суботу, 17 лютого, опублікувала звіт про результати своєї роботи від моменту її передислокації в Авдіївку. Звіт поширила пресслужба бригади.

Як сказано в повідомленні, росіяни мали значну перевагу в артилерії, ударних дронах та регулярно застосовували на день до сотні керованих авіаційних бомб. Але попри це, втрати росіян у Авдіївці за цей період, тобто з 15 лютого, були такими:

  • понад 1500 загиблими;
  • понад 3500 пораненими;
  • понад 20 одиниць бронетехніки.

«До моменту відведення бійці Третьої штурмової не дозволяли ворогу здійснити повне оточення позицій. Бригада відійшла на підготовлені позиції на околицях Авдіївки та вирівняла лінію фронту. Наразі росіяни не збавляють наступальних обертів. Продовжуємо тримати оборону на Авдіївському напрямку», — додали у бригаді.

Нагадаємо, Третю штурмову бригаду терміново передислокували в Авдіївку 15 лютого. У бригаді заявляли, що її воїнам протистоять понад 15 тисяч росіян.

У ніч на 17 лютого військове командування вирішило вивести з Авдіївки українські підрозділи. Наразі вони перейшли на підготовлені позиції неподалік міста. Водночас під час виходу українських воїнів з Авдіївки певна їх частина потрапила в полон.

Президент України Володимир Зеленський назвав рішення про виведення українських військ з Авдіївки «правильним». За його словами, це допомогло уникнути потрапляння українських військових в оточення. Говорячи про втрати України, він сказав, що на кожного загиблого українського воїна припадає семеро загиблих росіян.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності