• Головна
  • Війна
  • Ердоган закликав Путіна до «одностороннього припинення бойових дій»: про що ще говорили лідери двох держав

Ердоган закликав Путіна до «одностороннього припинення бойових дій»: про що ще говорили лідери двох держав

Ердоган закликав Путіна до «одностороннього припинення бойових дій»: про що ще говорили лідери двох держав

Говорячи про війну Росії в Україні, Ердоган нагадав про «позитивні результати ініціатив щодо просування діалогу»

У четвер, 5 січня, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову. Зокрема, вони обговорили ситуацію в Україні, Сирії та енергетичні питання.

Про це повідомили у пресслужбі президента Туреччини.

Говорячи про війну Росії в Україні, Ердоган нагадав про «позитивні результати ініціатив щодо просування діалогу», що виявилося в домовленості про «зерновий коридор», масштабний обмін полоненими та формування безпекової зони навколо Запорізької АЕС.

Водночас турецький лідер наголосив, що заклики до миру та діалогу мають бути підтримані «одностороннім припиненням бойових дій та справедливим врегулюванням розбіжностей».

Також Ердоган заявив Путіну про націленість на конкретні кроки щодо формування дорожньої карти для створення газового хабу в Туреччині.

Крім того, президенти Туреччини та Росії обговорили сирійську тематику. Так, Ердоган зазначив, що «для конкретних результатів щодо Сирії режим Башара Асада [якого підтримує Путін, — ред.] має зайняти конструктивну позицію і реалізувати низку кроків у політичному процесі».

Раніше також повідомлялося, що Ердоган планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, кілька днів тому у результаті аварії в Туреччині загинуло 6 пасажирів мікроавтобуса. Всі вони були держслужбовцями.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності