• Головна
  • Політика
  • Ердоган проведе перемовини із Зеленським та путіним: коли це станеться та про що говоритимуть

Ердоган проведе перемовини із Зеленським та путіним: коли це станеться та про що говоритимуть

Ердоган проведе перемовини із Зеленським та путіним: коли це станеться та про що говоритимуть

Ердоган сказав, що розпочата росією війна призвела до продовольчої кризи, яка має глобальний масштаб

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган анонсував нові переговори з президентом України Володимиром Зеленським та президентом рф владіміром путіним. Зокрема у неділю, 11 грудня, вони говоритимуть про постачання продовольства та «зерновий коридор».

Про це повідомляє турецьке державне агентство Anadolu.

Турецький лідер зазначив, що війна між росією та Україною пов'язана із серйозною політичною, економічною та гуманітарною шкодою для всього світу. При цьому, за його словами, Туреччина рішуче підтримує територіальну цілісність України. Разом з тим, Туреччина виступає проти розпалювання протиріч у регіоні шляхом «немислимої політики на адресу рф».

«Дипломатичні зусилля Туреччини по Україні ґрунтуються на думці про те, що у війни не може бути переможців, а у світу — тих, хто програв», — наголосив Ердоган.

Водночас президент Туреччини сказав, що розпочата росією війна призвела до продовольчої кризи, яка має глобальний масштаб.

«Окрім людських втрат, російсько-українська війна призвела до серйозних людських і політичних втрат для регіону та світу. Припинення поставок найважливіших продуктів спричинило глобальну продовольчу кризу, яка зачепила всі країни — від Європи до Африки», зазначив турецький лідер.

Крім того, Ердоган вручив гостям форуму пшеничні колоски, які символізували українське збіжжя, що постачається в межах Чорноморської зернової ініціативи в різні країни світу.

Нагадаємо, 17 листопада «зернова угода» для експорту українського збіжжя морем була продовжена ще на 120 днів.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності