• Головна
  • Світ
  • У Туреччині знайшли поховання святого Миколая, який помер понад 1600 років тому

У Туреччині знайшли поховання святого Миколая, який помер понад 1600 років тому

Археологи роками працювали на місці, знімаючи підлогу церкви святого Миколая, що розташована у Туреччині

Вчені виявили у Туреччині поховання святого Миколая, який помер понад 1600 років тому.

Про це пише Daily.Mail.

Археологи знайшли залишки стародавньої церкви, яка була затоплена через підвищення рівня моря в Середземному морі у Середньовіччі.

Святий Миколай, який жив між 270 і 343 роками нашої ери, найбільш відомий тим, що успадкував гроші, які він роздавав бідним, і, зокрема, історією про те, як він подарував трьом дівчатам мішки золота, щоб врятувати їх від проституції.

Ще одна церква була побудована на фундаменті стародавньої базиліки, щоб захистити гробницю святого, але лише нещодавно археологи виявили мозаїку та кам’яну підлогу з попереднього святилища під тим, що стоїть сьогодні. Це і привело їх до місця останнього спочинку святого Миколая.

Археологи роками працювали на місці, знімаючи підлогу церкви святого Миколая, що розташована у Туреччині. У результаті було виявлено підлогу оригінальної церкви, яка була побудована після смерті святого Миколая в 343 році нашої ери.

Початковий фундамент був виявлений у 2017 році, коли дослідники за допомогою електронних досліджень знайшли прогалини під підлогою церкви.

Записи свідчать, що святий Миколай був похований у церкві, побудованій на його ім'я. Однак точне місцезнаходження його тіла завжди було загадкою.

Дослідники вважали, що на момент його смерті в 343 році нашої ери святий Миколай був похований у церкві в Демре, де він непорушно пролежав до XI століття.

Раніше вважалося, що останки віком 1674 роки були контрабандою вивезені в італійське місто Барі купцями в 1087 році.

Однак тепер турецькі археологи припускають, що були вилучені не ті кістки, а ті, що потрапили до Італії, належали анонімному священнику.

Він був похований у своїй церкві в Мирі, і до VI століття його святиня стала добре відомою. У 1087 році італійські моряки або купці викрали його передбачувані останки з гробниці та відвезли їх до Барі, Італія.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності