• Головна
  • Україна
  • СБУ знешкодила банду рекетирів на чолі з колишнім бойовиком ДНР

СБУ знешкодила банду рекетирів на чолі з колишнім бойовиком ДНР

Затримання рекетира

Бандити відстежували успішних підприємців та фрілансерів і вимагали від них гроші

Служба безпеки спільно з Національною поліцією знешкодили банду рекетирів, яка тероризувала мешканців і гостей столиці. Про це 26 вересня повідомила СБУ.

Під час спецоперації було затримано чотирьох бандитів-рецидивістів, кожен з яких раніше був засуджений за низку злочинів, включаючи розбій, наркоторгівлю та незаконне зберігання зброї. Лідером злочинної групи виявився громадянин Росії, який уже відбув п’ятирічний термін ув'язнення в українській в'язниці за участь у терористичному угрупованні “Восток” і участь у бойових діях проти ЗСУ в зоні АТО. Після звільнення зловмисник разом зі своїми поплічниками відновив злочинну діяльність.

За даними слідства, учасники угруповання відстежували успішних підприємців та фрілансерів і вимагали від них гроші під фальшивими приводами. У разі відмови платити банда викрадала жертв і піддавала їх жорстоким тортурам. Один із випадків стосувався викрадення турецького IT-фахівця, якого схопили прямо на вулиці. Чоловіка відвезли до гаража, перетвореного на катівню, і вимагали 100 тисяч доларів США. Потерпілий мав переказати цю суму зі свого криптогаманця на рахунок лідера банди.

Співробітники СБУ затримали зловмисників “на гарячому”. У них вилучено вогнепальну зброю, вибухові речовини та мобільні телефони з доказами їх протиправної діяльності. Їх обвинувачують в вимаганні, розбої викраденні людини та катуванні. Бандитам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності