• Головна
  • Україна
  • На Житомирщині викрили групу рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом

На Житомирщині викрили групу рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом

На Житомирщині викрили групу рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом

В одного з потерпілих вони відібрали обладнання на понад 300 тис. гривень

На Житомирщині викрили групу рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом. Про це 4 січня повідомили у Національній поліції України.

Учасники угруповання вимагали надумані борги з мешканців міста Коростень. Окрім того, надавали послуги з “врегулювання” фінансових конфліктів. Сума надуманого боргу  залежала від матеріального стану потерпілого У декого вимагали 500 доларів, в інших ця сума могла сягати й 5 тис. доларів.

Процес вимагання завжди супроводжувався погрозами фізичної розправи, пошкодженням чи знищенням майна. Якщо люди не погоджувалися на умови рекетирів, то вони силою відбирали їхнє майно.

Правоохоронці зібрали докази причетності рекетирів вже до восьми епізодів злочинної діяльності. Зокрема, в одного з потерпілих вони відібрали обладнання на понад 300 тис. гривень, ще у кількох — мисливську гладкоствольну рушницю, бензопилу та мобільний телефон.

2 січня оперативники, слідчі, прокурори Житомирської обласної прокуратури за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення затримали трьох учасників угруповання під час отримання грошей від потерпілого: 900 доларів та 16 500 гривень.

За результатами проведення 28 обшуків поліцейські вилучили майже 6 мільйонів гривень у національній та іноземній валюті. Організатору та 8 учасникам слідчі повідомили про підозру. За скоєне їм може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності